Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA ZLATIBORSKE VESTI

Konkurs za besplatna lečilišta za penzionere; Prijave do 21. maja (VIDEO)

Penzijsko invalidski fond objavio je konkurs za besplatan desetodnevni boravak u zdravstveno – stacionarnim ustanovama i banjsko – klimatskim lečilištima za penzionere iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika koji u 2019. ispunjavaju uslove konkursa.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u trajanju od 10 dana imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija manja od 26.324,00 dinara, a koji to pravo nisu koristili u prethodnih pet godina.

Penzineri prilikom popunjavanja oglasa upisuju tri željene banje, od kojih su prve dve iz ponude filijale PIO fonda Užice koju čine Banja Koviljača, Ivanjica, Trepča, Vrnjačka banja i Čigota na Zlatiboru, dok je treća neka od preostalih banja od ukupno 24 koje su na raspolaganju. Prijave na konkurs podnose se u prostorije udruženja penzionera u Čajetini od šestog do 21. maja, nakon čega će biti objavljena rang lista. Za 2019. godinu Udruženje penzionera u Čajetini dobilo je nešto više mesta u ovom konkursu odnosno 24, uz još nekoliko mogućih mesta za penzionere iz samostalne delatnosti i poljoprivrednike preko filijale Užice.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava, a mogu konkurisati i penzioneri koji imaju i međunarodnu penziju pod uslovom da je zbir manji od 26.324 dinara.

Izvor:zlatiborpress.rs/video:TV Čajetina

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas od 12h ispred Gradske kuće u Užicu odavanje počasti Radomiru Antiću

Oglasna Tabla

Dočekajte Vaskrs spremne: 10 fantastičnih ideja za farbanje jaja koje morate da isprobate

Oglasna Tabla

Данас су Благовести

Oglasna Tabla

Pretežno sučnano i toplo, do 19 stepeni

Oglasna Tabla

„Dok je Užica živeće Antara“ : Užičani se dirljivim porukama opraštaju od Radomira Antića

Oglasna Tabla

Još 2 nova slučaja u Zlatiborskom okrugu, Užice i dalje 4 zaražena

Oglasna Tabla

Aktivnosti Gorske službe spasavanja Požega u vreme koronavirusa

Oglasna Tabla

Još 292 obolelih od korone, sedmoro preminulo u poslednjih 24 časa

Oglasna Tabla

Obaveštenje – dozvole za kretanje poljoprivrednih proizvođača tokom trajanja policijskog časa

Oglasna Tabla