ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ СРБИЈА

Konkurs „Spasimo putopis“

Klub putnika raspisuje po treći put regionalni nagradni konkurs/natječaj „Spasimo putopis“. Prema propozicijama konkursa svaki autor ima pravo da pošalje najviše tri priče. Nema minimalne ni maksimalne dužine i nije potrebno slati fotografije. Putopisi moraju biti na nekoj varijanti sr-hr-bh-cg jezika. Prednost će imati radovi nastali radi ovog konkursa.

Radovi se šalju na adresu klubputnika.kontakt@gmail.com, u poruci naslovljenoj “Konkurs 2021” do 15.februara. Rezultati će biti objavljeni 15.03.2021, na sajtu Kluba putnika, a žiri zadržava pravo da ne proglasi pobednika, ili da proglasi samo prvo, samo drugo ili samo treće mesto. Prva nagrada iznosi 200 evra. Druga nagrada iznosi 100 evra a treća nagrada 50 evra.

Što se tiče teme konkursa organizatori su u pozivu naveli da putovanje nije kilometraža i da je putovanje mera unutrašnjeg puta.

“Pišite o nečemu što vam se dogodilo, bilo to u spoljašnjem ili unutrašnjem svetu. Manje se bavite opisima već milion puta opisanih mesta, a više opisima svojih unutrašnjih pejzaža, o kojima niko sem vas nije kompetentan da govori. Putovanje je tu samo izgovor za stvaranje, dekor za priču.”

Članovi ovogodišnjeg žirija su Lana Bastašić, Lazar Pašćanović, Nikola Kuprešanin, Pavle Aleksić, Slađana Nina Perković i Uroš Krčadinac. Organizatori su za ovu godinu doneli odluku da će sve priče koje uđu u uži izbor dobiti komentare od članova žirija. Neke od priča koji uđu u užu selekciju biće objavljene na sajtu Kluba putnika, uz dozvolu autora. Postoji mogućnost da najbolji radovi budu uključeni u neku od budućih štampanih antologija.

Izvor: Zlatibor.tv

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Чаробно и живописно златиборско село Семегњево, оаза нетакнуте природе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Граовци Романију и Далмацију заменили српском варошицом у којој остварују животне снове (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржана 44.седница СО Чајетина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Позив младима да се пријаве на конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Насред пута засађен бели бор, возачи пролазе у чуду: Хит слика из села Заовине на Тари, домишљати мештани поставили необичну „декорацију“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Више од 70 одсто грађана не испуњава критеријуме за пристојан живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Зелено-левог фронта: Ера корупције у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због бахатих појединаца све више дивљих депонија у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен конкурс за бесповратна средства за набавку пластеника

ОГЛАСНА ТАБЛА