20.8 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Konkurs Narodne biblioteke Užice za najbolji trejler za knjigu

Narodna biblioteka Užice raspisala je konkurs za najbolji trejler za knjigu izdatu na teritoriji Republike Srbije , „Vidi šta čitam“,  čiji je cilj da se na način prilagođen savremenom vremenu i interesovanjima mladih podstakne čitanje ali i kreativni rad u oblasti video tehnologije.

Krajnji rok za predaju radova je 12. novembar a nagrade za najbolje radove koje podrazumevaju i novčani iznos za prva tri mesta biće dodeljene 14. decembra na Dan bibliotekara Srbije.

U izradi trejlera može učestvovati i autorski tim, ali autori moraju biti mlađi od 30 godina, a grupni rad može realizovati tim sa najviše pet članova. Jedan autor može konkurisati sa najviše dva rada, s tim da u drugom radu na kome će se naći njegovo ime, može biti samo član grupe, dakle-ne postoji mogućnost konkurisanja sa dva rada kao pojedinačan autor! Takođe, izradu trejlera mogu pomoći nastavnici i roditelji, u smislu saveta i mentorstva, ali rad mora biti izveden i realizovan od strane učenika ili studenta.

U propozicijama konkursa kaže se da naziv trejlera treba da sadrži naslov knjige i ime autora, ili grupe autora. Takođe rad mora biti u rezoluciji visokog kvaliteta / full HD), a za njegovo slanje na konkurs koristi se WeTransfer.

Autori koji pošalju svoje radove ujedno daju i saglasnost da se njihov rad kasnje može objaviti i koristiti kasnije u promotivne svrhe (Na YouTube kanalu Narodne biblioteke Užice).

Podrazumeva se da rad mora poštovati etičke standarde  i zakonske odredbe u smislu da ne sme da sadrži nepristojan sadržaj i da se prlikom njegove izrade ne krše autorska prava.

Radovi se šalju na adresu: vidistacitamnbu@gmail.com.

Više informacija o konkursu može se dobiti na brojeve telefona: 064 862 87 32 i 031 514 578.

Autori projekta „Vidi šta čitam“ su bibliotekari Narodne biblioteke Užice: , Bojana Marinčić , Dragoslava Rodaljević, i Biljana Davidovski.

Izvor: Narodna biblioteka Užice/M.N./pasaz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla