ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ СРБИЈА

Концертом и изложбом на Цветном тргу у Београду најављен АРЛЕММ 2022


 

Културно – уметничким програмом и отварањем изложбе фотографија на Цветном тргу у Београду, означен је почетак манифестације АРЛЕММ 2022, коју публика и ове године може да прати уживо путем Yеттел мреже.

Вече је отворено музичким програмом истакнутих уметника из камерног ансамбла Монк, Дејан Крсмановић квинтета и Ди луна блуз бенда.
Том приликом отворена је и изложба „АРЛЕММ уметнички караван” која се истовремено налази на две атрактивне локације у Београду – на Цветном тргу и на савској променади „Београда на води”. Аутори изложбе су млади уметници, Милица Ђорђевић и Милован Илић, који прате рад ове несвакидашње манифестације од њеног настанка.

Након престонице, изложба ће свој пут наставити до Ариља, где стиже 16. јула на дан званичног отварања АРЛЕММ манифестације.

„АРЛЕММ представља јединствен доживљај са квалитетним музичким програмом, у уметнички и еко уређеном природном амбијенту, који ће ове године оплеменити наступ Гудачке репрезентације младих извођача на отварању АРЛЕММ – а 16. јула у Ариљу. На острву Уски Вир, на обалама Рзава – најчистије реке у Србији, овог лета слушаћемо Звонка Богдана, Зостер, Qуеен реал трибуте и многе друге”, истакао је директор АРЛЕММ манифестације Драгутин Младеновић и позвао публику да посети Ариље.

Присутнима се обратио аташе за културу Амбасаде Аустрије и директор Аустријског културног форума Адријан Фаркс истакавши значај сарадње Аустријског културног форума и АРЛЕММ фестивала.

И ове године партнер манифестације је компанија Yеттел путем чије мреже ће публика уживо пратити дешавања и програм манифестације. Тим поводом, Милица Бегенишић, менаџерка Yеттел фондације осврнула се на дугогодишњу сарадњу са АРЛЕММ-ом.

„АРЛЕММ и Yеттел имају исти циљ – да музику и уметност учинимо доступним што већем броју људи. Посебно нам је драго што, захваљујуaћи нашој стабилној, поузданој и брзој мрежи, и у години у којој смо променили бренд, можемо допринети том племенитом циљу. Изузетно поштујемо то што АРЛЕММ већ годинама са неисцрпним ентузијазмом и љубављу ка музици, преноси праве вредности и млађим генерацијама. Драго нам је да управо са таквим организацијама негујемо партнерства.”

Централно место АРЛЕММ-а чине едукативни програми у којима еминентни професори и предавачи уметничке музике и примењених уметности, свакодневно одржавају радионице за талентовану децу и младе који долазе у Ариље из целог света.

Са више од 120 одржаних едукативних радионица, 200 концерата и 4500 индивидуалних часова наставе, АРЛЕММ заузима водеће место у културно -уметничким догађајима Србије већ више од једне деценије.

Реализује се под покровитељством Града Београда, Министарства културе и информисања, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Библиотеке „Добрило Ненадић”, Општине Ариље, СОКОЈ-а, Гоетхе
Института, Аустријског културног форума, бренда Еxтреме Интимо и других друштвено одговорних компанија и појединаца.

Фото:Иван Зупанц

Огласна табла

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Унапређење родне равноправности уз подршку Владе Републике Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још један топао и сунчан септембарски дан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Враћају се мере против ковида: Обавезне маске у здравственим установама, тестирање пацијената…

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен деветнаестогодишњи младић из Ужица због удеса у ком је једна особа погинуле а три повређене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележен почетак реализације још једног пројекта прекограничне сарадње уз подршку ЕУ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је последњи дан за пријаву за 10.000 помоћи; исплата родитељима почиње 25. септембра

ОГЛАСНА ТАБЛА