ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Концертом ансамбла Туран у Културном центру Златибор обележен Дан Републике Казахстан

Поводом Дана Републике Казахстан у Културном Златибор одржан је концерт под називом “Мост међу епохама” етно фолклорног ансамбла “Туран”. Концерту су присуствовали и начелник Златиборског округа Десимир Поповић и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Уз честитке поводом Дана Републике Казахстан, Десимир Поповић начелник Златиборског округа подсетио је да је споразум о сарадњи са Источноказахстанском области потписан још 2017. године и да је та сарадња проширена прошле године када је у Ужицу отворен Почасни конзулат Казахстана за Златиборски округ.

“Сфере у којима ћемо заједно радити су између осталог туризам спорт и култура, а интезивирање сарадње у тим областима постизаћемо управо оваквим догађајима и узајамним посетама”, истакао је Поповић.

У име града Ужица, представницима Амбасаде и Почасног конзулата национални празник честитала је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Истовремено, надам се да ће и наша веома добра сарадња бити настављена у правцу даљег унапређења. Почасни конзулат Републике Казахстан за Златиборски округ сигурно је гаранција да ће тако и бити, а овај концерт вечерас, тек један је многобројних догађаја који ће бити организовани у наредном периоду. Титула Престонице културе Србије коју ће град Ужице понети у наредној години биће и додатни повод да се Ужичани кроз наступе културних анасамабала и колектива упознају са богатом историјом, традицијом и културом Казахстана, а са друге стране да се људи из ваше земље упознају са свим лепотама овог краја. Ти програми и манифестације додатно ће ће зближити Златиборски округ и Казахстан и учврстити наше пријатељство. Наравно биће то и прилика за повезивање привредника и људи из пословног света са циљем даљег развоја економске и привредне сарадње”.

Према речима почасног конзула Републике Казахстан у Србији Николаја Воробљева овај концерт прилика је да се људи из Ужица и Златиборског округа ближе упознају са културом и традицијом Казахстана.

Ансамбл Туран постоји већ петнаест година и сматра се бисером казахстанске музичке културе, али и музичким брендом читавог туркијског света. Ансамбл је наступао широм света и одржао је преко 600 концерата у више од 70 земаља у познатим концертним салама у Москви, Санкт Петербургу, Њујорку, Вашингтону, Лос Анђелесу, Берлину, Кану, Паризу, и др.

Организатори концерта су Амбасада Казахстана у Србији, Министарство културе и информисања Републике Казахстан и Почасни конзулат Казахстана у Србији.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА