ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Концерт Mostar Sevdah Reunion

Група “Mostar Sevdah Reunion”, које још називају и краљеви севдаха, одраће концерт у Градском културном центру 14. фебруара са почетком у 21 час. Карте у претпродаји можете купити од уторка 31. јануара у клубу Градског културног центра.
Цена за првих 100 карата је 1.000 динара, других 200 карата ће коштати 1.250 динара, а остале карте ће моћи да се купе по цени од 1.500 динара.

Mostar Sevdah Reunion је изузетна група уметника који деле исту страст. Неки би могли кажу да живе за севдах и да би то могао бити једини узрок њиховог постојања. Декодирање и представљање ове преко 400 година старе традиционалне музике из Босне и Херцеговине је тежак задатак са којим се треба носити. Упркос свим препрекама, МСР је наставио.

Пионири севдаха 21. века Mostar Sevdah Reunion недавно су објавили једну од најемотивнијих песама под називом “Кад музика стане” посвећену преминулом певачу Милутину Сретеновићу Срети. Након његове смрти, бенд је на основу телефонског снимка и Срети у част, објавио песму “Кад музика стане”. Ова песма, у Шестићевој продукцији, се може наћи на youtube каналу Snail Recordsa.
Срета је умро након концерта у Макарској августа 2021. и од тада бенд није уживо ни једном наступао, већ се посветио само студијском раду. Ово је прва песма која је напрвљена после тог периода и представља нови почетак и нову концертну сезону бенда Mostar Sevdah Reunion.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА