14.2 C
Uzice
новембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

KONCERT GRUPE „STRAY DOGG“ I „KRALJ ČAČKA“

U petak, 25.08.2017. godine sa početkom u 21h u Gradskom kulturnom centru održaće se koncert grupe „Stray Dogg“ i „Kralj Čačka“

Cena karte u pretprodaji je 200,00 dinara, a na dan koncerta 400,00 dinara.

KRALJ ČAČKA

Kralj Čačka (za neke poznat i kao Nenad Marić) rođen je u Čačku 1979. godine. Diplomirao je 2006 .na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2004. godine bavi se kantautorskim radom pod pseudonimom Kralj Čačka. Kojih deset godina kasnije najzad je izašao na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i svetasinglom „Moj Avatar“. Dve godine i više desetina koncerata kasnije, u okviru izdavačke kuće LOM objavio je prvu zbirku poezije ”Na margini”,a par meseci kasnije i prvi studijski album „Zemlja snova“ (u izdanju Pop Depresije i Odličnog hrčka).

Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju „srpskim Tomom Vejtsom“.

STRAY DOGG

Stray Dogg bend, predvođen kantautorom Dušanom Strajnićem, nastao je 2011. godine u Beogradu. Objavili su tri studijska albuma – ”Almost” 2011, ”Fire’s Never Wrong” 2012. i ”Come Along Wind” 2015. godine. Grupu čine Dukat Strajnić (vokal i gitara), Marko Ignjatović (gitara), Ana Janković (violina, klavir i vokal), Vladimir Milićević (bas) i Relja Ilić (bubanj). Bend je svirao na skoro svim većim festivalima u region, učestvovao je na prestižnim inostranim sajmovima muzike, ali je i rasprodao sale na solističkim koncertima u Beogradu, Zagrebu, Podgorici, Nišu, Novom Sadu.

Stray Dogg svira specifičnu mešavinu roka, folka, popa, amerikane, soula i bluza, a svojim pesmama privukli su pažnju i inostranih izvođača, pa su tako usledile i saradnje sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (pesma ”Time”), kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pesme ”Courting Blues” (Attic Session) i bili joj prateći bend na njenom prvom koncertu u Beogradu.

Stray Dogg, kao jedan od pionira novog Amerikana talasa, nastavlja da svira po Srbiji i regionu, ali i da sve češće svira turneje po Evropi. Tokom 2017. godine Stray Dogg će snimiti i objaviti svoj četvrti studijski album.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla