22.6 C
Uzice
јун 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

KONCERT GRUPE „STRAY DOGG“ I „KRALJ ČAČKA“

U petak, 25.08.2017. godine sa početkom u 21h u Gradskom kulturnom centru održaće se koncert grupe „Stray Dogg“ i „Kralj Čačka“

Cena karte u pretprodaji je 200,00 dinara, a na dan koncerta 400,00 dinara.

KRALJ ČAČKA

Kralj Čačka (za neke poznat i kao Nenad Marić) rođen je u Čačku 1979. godine. Diplomirao je 2006 .na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2004. godine bavi se kantautorskim radom pod pseudonimom Kralj Čačka. Kojih deset godina kasnije najzad je izašao na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i svetasinglom „Moj Avatar“. Dve godine i više desetina koncerata kasnije, u okviru izdavačke kuće LOM objavio je prvu zbirku poezije ”Na margini”,a par meseci kasnije i prvi studijski album „Zemlja snova“ (u izdanju Pop Depresije i Odličnog hrčka).

Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju „srpskim Tomom Vejtsom“.

STRAY DOGG

Stray Dogg bend, predvođen kantautorom Dušanom Strajnićem, nastao je 2011. godine u Beogradu. Objavili su tri studijska albuma – ”Almost” 2011, ”Fire’s Never Wrong” 2012. i ”Come Along Wind” 2015. godine. Grupu čine Dukat Strajnić (vokal i gitara), Marko Ignjatović (gitara), Ana Janković (violina, klavir i vokal), Vladimir Milićević (bas) i Relja Ilić (bubanj). Bend je svirao na skoro svim većim festivalima u region, učestvovao je na prestižnim inostranim sajmovima muzike, ali je i rasprodao sale na solističkim koncertima u Beogradu, Zagrebu, Podgorici, Nišu, Novom Sadu.

Stray Dogg svira specifičnu mešavinu roka, folka, popa, amerikane, soula i bluza, a svojim pesmama privukli su pažnju i inostranih izvođača, pa su tako usledile i saradnje sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (pesma ”Time”), kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pesme ”Courting Blues” (Attic Session) i bili joj prateći bend na njenom prvom koncertu u Beogradu.

Stray Dogg, kao jedan od pionira novog Amerikana talasa, nastavlja da svira po Srbiji i regionu, ali i da sve češće svira turneje po Evropi. Tokom 2017. godine Stray Dogg će snimiti i objaviti svoj četvrti studijski album.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Međunarodni kup City Games-a stiže na Zlatibor

Oglasna Tabla

Sutra počinje leto

Oglasna Tabla

Promenljivo i sparno vreme

Oglasna Tabla