https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Панчевачки састав Буч Кесиди одржаће самостални концерт у Ужицу 12. маја у Градском културном центру са почетком у 20 часова. Цена улазнице у претпродаји је 800 динара и може се набавити у клубу ГКЦ-а, а на дан концерта биће 1000 динара.

“Буч Кесиди” је, како сами кажу, “леворуки диско поп-рок електро бој бенд дуо” из Панчева. Чине га пријатељи из средње школе Зоран Зарубица (бубњеви, вокал) и Лука Рацић (гитара, вокал), који заједно свирају од 2013. године. Почетак успеха бенда везује се за 2016. годину када избацују први студијски албум “Посесивно-оспулсивни хоспул”.
Две године након тога, 2018. почињу да раде на новом албуму, на ком испробавају нови звук уз помоћ синтисајзера и семплова. Крајем 2018. године излази сингл “Нема љубави у клубу”, који врло брзо постаје хит. Управо он је био преломна тачка у каријери бенда.


Током 2019. године објавили су још три сингла и спота – “Ђускање не помаже”, “ТИХО” и “Субота”, да би крајем године изашао и албум “Еуфорија”.
Бенд је достигао регионалу популарност, о чему сведоче милионски прегледи на YouTube-у, посећени концерти, као и награде за које су номиновани и које су освојили. Неке од њих су номинација ИМПАЛЕ за Европски независни албум године, ГОДУМ награда за најбоље младе снаге 2020, 2020 MAC Awards – Алтернативна поп нумера године (за Нема љубави у клубу), ELLE Style Awards 2020 -Up-And-Coming Artist награда, РУНДА награда 2020 – Најбоља песма (за сингл Недеља ујутру), Adria Muzzik Video Awards – Најбољи видео (за спот за песму ТИХО)
На јесен 2020. године објавили су винил албума “Еуфорија”. Лимитирана серија од петсто црвених плоча распродата је за неколико дана. Бенд је прошле године наступио на готово свим најбитнијим домаћим фестивалима, а круна сезоне су свакако концерт код Победника у Београду и пет узастопних распродатих концерата у Загребу. Бенд је прошле године публици представио и филм Еуфорија уживо који је приказан у биоскопима широм региона.