12.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

KONAČIŠTE „GRAD“ VEĆ USPEŠNO RADI

Nedavno je otvoreno konačište „Grad“ smešteno u samom centru Užica, u zgradi Gradskog kulturnog centra, nekadašnji Dom JNA, Svetog Save 11. Raspolaže sa šest soba, odnosno 12 kreveta sa kupatilima, jedna jednokrevetna je prilagođena za osobe sa posebnim potrebama. Prijatan ambijent u konačištu upotpunjen je umetničkim radovima bivših i sadašnjih učenika užičke Umetničke škole.

Po uzoru na Češku i Austriju, konačište u Užicu nudi usluge noćenja, noćenja sa doručkom i polupansiona, sa služenjem hrane u restoranu u blizini, što je, kako kaže Perišić, moderan koncept koji se primenjuje u evropskim gradovima.

Konačište je namenjeno turistima, pre svega privrednicima i ljudima koji zbog posla dolaze u grad na par dana, ističe Perišić.

Na godišnjem nivou je planirano, prema njegovim rečima, između 2 000 i 2 500 noćenja.

To znači da praktično 2 000 dana ljudi imaju priliku da troše novac u Užicu, dodaje Perišić naglasivši da su cene u Konačištu pristupačne, a da će kvalitet usluge biti jako visok.  

U konačištu će raditi četvoro ljudi. Prema rečima Bobana Perišića, zaposleni u konačištu neće biti na budžetu grada i na teretu građanima Užica jer će sami sebi zarađivati platu od prihoda koji se generišu.

 Sama lokacija, sama usluga i sam objekat su u stanju da zarade novac. Mi odgovorno stojimo iza toga, navodi direktor Turističke organizacije Užice.  

Kako kaže Perišić, Turistička organizacija Užice će prema biznis planu ostvariti na godišnjem nivou čist prihod od dva miliona dinara.

Tih dva miliona biće dalje uloženo u jačanje turizma, turističkih kapaciteta i turističke infrastrukture, navodi Boban Perišić i ističe da i prihod i konačište utiču na razvoj turizma u gradu i na funkcionisanje te turističke ustanove.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor deo projekta promocije turističkih destinacija Srbije francuskom tržištu

Oglasna Tabla

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla