ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Kon: Vakcinom da potisnemo koronavirus

Epidemiolog Predrag Kon, izjavio je danas, tokom dodele odlikovanja zaslužnim građanima i institucijama u borbi protiv koronavirusa, da je vreme da se situacija sa epidemijom preokrene i da se pojavom vakcine i solidarnim sprovođenjem mera potisne „neman 21. veka“.

Podsetimo, epidemiologu Predragu Konu danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio orden Karađorđeve zvezde prvog stepena, kao jednom od najzaslužnijih u borbi protiv epidemije.

Govoreći o priznanju koje je poneo, Kon je istakao da se odlikovanje pruzima sa osećajem časti i ogromne odgovornosti, te da je ponosan što ima mogućnost da se obrati u ime laureata koji su, kako kaže, pokazali izuzetnu posvećenost tokom pandemije.

“U vreme kad je pandemija u velikom naletu, svima koji su se danas našli u situaciji da brane živote naših građana treba da se ovom prilikom zahvalimo. Srbija je u celini angažovana u poslu zaštite bezbednosti i zdravlja. Ovo danas nije dan slavalja, ali je vreme časti. Vreme je da se situacija preokrene u borbi protiv virusa, da sa pojavom vakcina i solidarnim sprovođenjem mera, potisnemo ovu neman 21. Veka”, naveo je Kon, napominjući da se orden posvećuje svojoj porodici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas najteži dan po pitanju broja umrlih i zaraženih od koronavirusa, od početka epidemije. On je, prilikom dodele odlikovanja zaslužnim građanima i institucijama u borbi protiv koronavirusa, izjavio da je nemoguće vratiti dug laureatima i da je reč o izuzetnim ljudima koji su pomogli državi, narodu i društvu kad je to bilo najteže.

Više ovogodišnjim laureatima možete pročitati u posebnoj vesti.

Srbija i svet danas obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

Izvor: nova.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА