OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Komunalna inspekcija o kaznama za napuštene životinje (video)

U naseljenim mestima Zlatibor i Čajetina zabranjeno je držanje domaćih životinja osim na perifernim delovima naselja Zova, Potoci i Farma, kao i naselju Šipovik i jednom delu Očke gore. Ova Odluka je oglašena u Službenom listu opštine Čajetina broj 10/2019.

Stara Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji opštine Čajetina je prošle godine, na jednoj od sednica SO Čajetina, usklađena sa novim zakonskim i podzakonskim aktima, a Komunalna inspekcija opštinske uprave Čajetina stara se da se Odluka i sprovodi. Zbog toga je, između ostalog, sklopljen ugovor sa prihvatilištem za napuštene životinje u Požegi kao i sa privrednim društvom koje vrši komunalnu delatnost zoohigijene na području opštine Čajetina i koje deluju po pozivu radi uklanjanja napuštenih životinja sa javnih površina.

„Zaticali smo neobeležene domaće životinje na javnoj površini bilo na Zlatiboru ili u Čajetini a nismo mogli da utvrdimo vlasnika da ga obavestimo, kako bi pokrenuli postupak protiv neodgovornog vlasnika životinje. Jer, dešavalo se u nekoliko slučajeva da kopitari ili papkari (mislim na konje ili volove) idu saobraćajnicom bez nadzora vlasnika. U nemogućnosti da utvrdimo vlasnika, a u skladu sa odredbama Ugovora koji smo sklopili sa Prihvatilištem u Požegi, obaveštavamo nadležne ljude iz prihvatilišta i oni su tu za dva do tri sata; to smo već uradili u nekoliko slučajeva“, kaže Mićo Čubrak, rukovodilac Odseka za inspekcijske poslove.

Vlasnici se pre ili kasnije jave, kaže Mićo Čubrak, a odlazak po životinju koja je smeštena u prihvatilište i njen povraćaj košta oko 70 000 dinara.

„Apelujem na vlasnike kako domaćih životinja tako i kućnih ljubimaca da čuvaju svoje životinje, da vode računa o njima. Tako će biti siguro bolje obezbeđen i komunalni red u opštini Čajetina, i sigurnost građana“, naglašava Čubrak.

Komunalna inspekcija je do sada izvršila više savetodavnih poseta, u kojima je vlasnike kako domaćih životinja, tako i kućnih ljubimaca, upoznala sa odredbama Odluke. Neodgovornim vlasnicima izrečene su mere represije kroz pisanje prekršajnih prijava i izdavanje prekršajnih naloga. Propisane kazne za fizička lica kreću se od 20 do 80 hiljada dinara .

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Posne pituljice

Oglasna Tabla

Данас почиње Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Saopštenje Narodne stranke Užice

Oglasna Tabla

Crna Gora otvara granice sa Srbijom

Oglasna Tabla

Kafana može, pozorište ne može: Koliko kultura sada ispašta?

Oglasna Tabla

Da li će đaci non-stop nositi maske? Delovi preporuka za roditelje i đake, ali i zaposlene u školama

Oglasna Tabla

Tuga! Mali Jovanovići ostali bez majke

Oglasna Tabla

U OB Užice 104 pacijenata, u Covid bolnici u Krčagovu 42 pacijenata

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo

Oglasna Tabla