3 C
Uzice
27 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Komunalna inspekcija o kaznama za napuštene životinje (video)

U naseljenim mestima Zlatibor i Čajetina zabranjeno je držanje domaćih životinja osim na perifernim delovima naselja Zova, Potoci i Farma, kao i naselju Šipovik i jednom delu Očke gore. Ova Odluka je oglašena u Službenom listu opštine Čajetina broj 10/2019.

Stara Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji opštine Čajetina je prošle godine, na jednoj od sednica SO Čajetina, usklađena sa novim zakonskim i podzakonskim aktima, a Komunalna inspekcija opštinske uprave Čajetina stara se da se Odluka i sprovodi. Zbog toga je, između ostalog, sklopljen ugovor sa prihvatilištem za napuštene životinje u Požegi kao i sa privrednim društvom koje vrši komunalnu delatnost zoohigijene na području opštine Čajetina i koje deluju po pozivu radi uklanjanja napuštenih životinja sa javnih površina.

„Zaticali smo neobeležene domaće životinje na javnoj površini bilo na Zlatiboru ili u Čajetini a nismo mogli da utvrdimo vlasnika da ga obavestimo, kako bi pokrenuli postupak protiv neodgovornog vlasnika životinje. Jer, dešavalo se u nekoliko slučajeva da kopitari ili papkari (mislim na konje ili volove) idu saobraćajnicom bez nadzora vlasnika. U nemogućnosti da utvrdimo vlasnika, a u skladu sa odredbama Ugovora koji smo sklopili sa Prihvatilištem u Požegi, obaveštavamo nadležne ljude iz prihvatilišta i oni su tu za dva do tri sata; to smo već uradili u nekoliko slučajeva“, kaže Mićo Čubrak, rukovodilac Odseka za inspekcijske poslove.

Vlasnici se pre ili kasnije jave, kaže Mićo Čubrak, a odlazak po životinju koja je smeštena u prihvatilište i njen povraćaj košta oko 70 000 dinara.

„Apelujem na vlasnike kako domaćih životinja tako i kućnih ljubimaca da čuvaju svoje životinje, da vode računa o njima. Tako će biti siguro bolje obezbeđen i komunalni red u opštini Čajetina, i sigurnost građana“, naglašava Čubrak.

Komunalna inspekcija je do sada izvršila više savetodavnih poseta, u kojima je vlasnike kako domaćih životinja, tako i kućnih ljubimaca, upoznala sa odredbama Odluke. Neodgovornim vlasnicima izrečene su mere represije kroz pisanje prekršajnih prijava i izdavanje prekršajnih naloga. Propisane kazne za fizička lica kreću se od 20 do 80 hiljada dinara .

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani se rastali sa jednim od svojih najboljih košarkaša-Dušanom Kutlešićem

Oglasna Tabla

Jačanje imuniteta kod odraslih: učinite organizam otpornim u samo 8 koraka

Oglasna Tabla

Duplirana sredstva za mere smanjenja zagađenosti vazduha u Užicu

Oglasna Tabla

Srpsko-Rusko veče

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Znameniti profesori Užica“ u čajetinskoj biblioteci

Oglasna Tabla

U Užicu formiran Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS)

Oglasna Tabla

Napravite domaću nutelu sa samo 3 sastojka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Danas sunčani intervali, uveče kiša, sneg na planinama

Oglasna Tabla

Tri pehara za mlade košarkaše Šampiona u Beogradu (FOTO)

Oglasna Tabla