-2.4 C
Uzice
20 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Kolo igara iz celog sveta na Zlatiboru

Sreda veče, 24. jul, na Zlatiboru protekao je u znaku folklora, muzike, tradicije i performansa, koje su izvodili Kulturno-umetnička društva iz različitih delova sveta u okviru manifestacije “Etnofest”. Međunarodni “Etnofest” na pozornici Kraljevog trga okupio je kulturno-umetnička društva iz Meksika, Poljske, Indonezije, Slovačke, Španije, Rusije, Bugarske i Srbije.

Međunarodni festival folklora “Etnofest” održava se četvrtu godinu za redom u Čačku, a ove godine  učesnici sa svih meridijana prvi put su došli i na Zlatiboru. Svečani defile počeo je u 19.30 časova kada je vesela povorka raznobojnih nošnji i instrumenata prošetala od Sportsko-turističkog centra Zlatibor do Kraljevog trga i izazvala oduševljenje posetilaca Zlatibora.

Koncert je počeo u 20.00 časova na letnjoj pozornici Kraljevog trga nastupom Kulturno-umetničkog društva “Dule Milosavljević Žele” iz Čačka, a nastavljen nastupima ansambala iz Meksika, Indonezije, Slovačke, Poljske, Bugarske, Španije i Rusije.

Ovu zanimljivu i nesvakidašnju manifestaciju nastupom je uveličalo i Kulturno-umetničko “Zlatibor” koje je ove večeri bilo domaćin ansamblima sa svih meridijana.

Brojni gosti i meštani Zlatibora uživali su u dvočasovnom programu na Kraljevom trgu, a nesvakidašnja nošnja, igra i pesma različitih naroda izazvala je oduševljenje i divljenje svih prisutnih.

Izvor: goldgondola.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zimsko uzivanje na Torniku (FOTO)

Oglasna Tabla

Vremenski uslovi ne ometaju radove na gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sunčica Bogićević prva do Časnog krsta na Zlatarskom jezeru (video)

Oglasna Tabla

4000 novogodišnjih paketića za mališane na Kosovu

Oglasna Tabla

Mere za smanjenje emisije izduvnih gasova: Kolima „filter“ i na auspuh

Oglasna Tabla

Svaki deseti stanovnik Dobroselice na Zlatiboru plivao je juče u zaleđenom Rzavu (FOTO+VIDEO)

Oglasna Tabla

Moleban u čajetinskoj crkvi u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ujutru mraz, tokom dana oblačno

Oglasna Tabla

Данас је Сабор светог Јована Крститеља – Јовањдан

Oglasna Tabla