ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

Недавно се на Фејсбуку једна Лесковчанка распитивала колико се посао чишћења плаћа у Лесковцу. Судећи по реакцијама грађана, чишћење је од ове године поскупело бар за 100 динара, а цена зависи и од тога да ли користите своју хемију. Друга је, пак, саркастично коментарисала да је цена радног сата чистачица већа него професорска.

Како су утврдили, чишћење кућа или станова у Лесковцу кошта од 300 до 600 динара, док је у Власотинцу од 300 до 450. У Јагодини или Нишу износи од 550 до 650 динара, док са ценама свакако предњаче Београд и Нови Сад, где се сатница наплаћује од 700 до 900 динара.

Управо због повећаних цена често на друштвеним мрежама можемо да прочитамо жалбе грађана. Како су објаснили из једне београдске агенције, генерално чишћење стана износи 750 динара по сату.

– Уколико чистимо с нашом хемијом, цена је онда за 100 динара већа. После кречења, односно адаптације стана, улазимо и детаљно чистимо целокупан простор. У том случају цена је 850 динара по сату. Током рада сусретали смо се и са становима који су јако запрљани, што, наравно, утиче и на цену чишћења. За такве просторе цена је од 900 динара по сату – казали су они.

А ако желите да видите како изгледају прљави станови, прошетајте ТикТоком или Инстаграмом. Агенције за чишћење често поставе кратке видео записе са стањем станова које чисте и, наравно, њиховим изгледом после рада. Особе које се баве чишћењем кажу да месечна зарада буде добра, али да је посао тежак јер се ради физички, и то с хемикалијама.

Цене по сату у градовима у Србији:

Београд 700-900

Нови Сад 700-900

Јагодина 550

Ниш 550-650

Лесковац 300-600

Власотинце 300-450 динара по сату

Уколико се ради осам сати и наплаћује рецимо 800 динара по сату у престоници на месечном нивоу радник може да заради тј. има плату и до 140.000 динара. Ако је чистачица запослена, прича је другачија јер доприноси морају да се плаћају, а ту је и зарада газде.

Каматица

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)