Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Koliko će vas koštati ako od 1. novembra nemate zimske gume na automobilima

Rani vesnik zime u Srbiji su i redovi ispred vulkanizerskih radnji. Mnogi vozači već sada menjaju letnje zimskim gumama kako bi izbegli gužve i dočekali spremni 1. novembar od kada su deblji pneumatici obavezni po snegu i ledu.

Zamena guma košta u proseku od 500 do 900 dinara po točku dok se cena zimskog pneumatika kreće od 3.500 do 20.000 dinara u zavisnosti od tipa vozila i proizvođača.

Ako je pandemija kovida 19 nešto dobro donela onda je to disciplina među vlasnicima vozila koji sada, kako tvrde vulkanizeri, izbegavaju gužve pa na vreme, deset dana pre roka, zakazuju termin za zamenu guma.

– Vozači su sve savesniji. Svesni su da neće moći svi 1. novembra da zamene gume pa već sada zovu i najavljuju vreme dolaska. Komplet zamene gume po točku što podrazumeva demontažu, montažu i balansiranje košta od 500 do 900 dinara u zavisnosti veličine felne i vrste vozila – objašnjavaju u jednoj vulkanizerskoj radnji.

Zimske gume u proseku traju tri-četiri godine, a nabavka ovih pneumatika nije baš mali izdatak za kućni budžet.

– Najjeftinije takozvane badžet gume u koje spadaju i kineske i domaće, koštaju oko 3.500 dinara za, recimo, „fijat punto“ dok premijum pneumatici tri puta skuplji pa im je okvirna cena 10.000 dinara. S druge strane, za prosečno vozilo srednje klase tipa „reno laguna“ cena zimske gume se kreće od 4.500 do 7.500 dinara. Naravno, najskuplji zimski pneumatik imaju džipovi i to od 6.000-7.000 do 20.000 dinara – naglašavaju vulkanizeri.
Na gumama se ne sme štedeti pa tako iracionalno pitanje da li se zimski pneumatici moraju staviti na sva četiri točka.

– Mnogo je bitno da se zimske gume stave na sva četiri točka. Ako biste recimo stavili samo na prednje točkove došli bi u situaciju da vam prilikom kočenja zadnji deo vozila ode ispred prednjeg i napravili biste karambol. Izuzetno je značajno da kočnice ravnomerno hvataju, a da bi to mogle po snegu i ledu šara na gumi ne sme biti tanja od 4 milimetra. To je minimum minimuma – apostrofiraju vulkanizeri i dodaju da cena zimskih guma i nije toliko skupa jer, kako kažu, jedno punjenje rezervoara vredi ko dve gume.

Kazne zbog guma od 10.000 do 800.000 dinara

Kada je reč o kaznama zbog vožnje na letnjim gumama po ledu, susnežici ili snegu, one mogu biti paprene ma koliki minus bio. Novčana sankcija za ovaj prekršaj kreće se od 10.000 do 800.000 dinara, a u određenom slučaju moguća je čak i zatvorska kazna od 12 godina.

Za korišćenje letnjih umesto zimskih guma na putu prekrivenom snegom, ledom ili poledicom, kazne iznose od 10.000 do 20.000 dinara za fizička lica, 60.000 do 800.000 dinara za pravna lica, a za preduzetnike između 30.000 i 200.000 dinara.

U slučaju da dođe do nezgode, izazvane upravo time što vozilo nije imalo zimske gume, a što se tretira kao tehnički neispravno vozilo, kazne su još i veće.

Tako u slučaju nezgode u kojoj nema povređenih i došlo je do manje materijalne štete, vozač koji je kriv moraće da plati između 20.000 i 40.000 dinara, ili da odluži kaznu od 45 dana zatvora.

Ako je neko pretrpeo lakše telesne povrede, uzročnik nesreće biće kažnjen sa do 3 godine zatvora, dok u slučaju težih povreda ta kazna iznosi između 1 i 8 godina zatvora. Ako dođe do smrti, propisana je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju (ZOOS), navodi: „Ako je šteta nastala zbog toga što je motorno vozilo bilo tehnički neispravno, a ta je okolnost vozaču vozila bila poznata“, obaveza društva za osiguranje da štiti vlasnika motornog vozila nije apsolutna.

Takođe, troškovi u koje može da „upadne“ vozač tehnički neispravnog vozila, što je u ovom slučaju automobil sa letnjim gumama na putu prekrivenim snegom – mogu biti milionske.

Ukoliko takvo vozilo uzrokuje nesreću, osiguravajuća kuća koja oštećenom isplaćuje štetu, potražiće od vozača koji je u tom trenutku upravljao vozilom, ili od vlasnika automobila, da joj taj novac nadoknadi.
Dakle, važno je znati da nećete platiti kaznu ako nemate zimsku gumu 1. novembra u slučaju da snega i leda nema. Ali ono što je iskustvo pokazalo, to je da mnogi vozači upravo zato odlažu zemenu guma, a onda ih sneg iznenadi. A onda obično budu i gužve kod vulkanizera.
Osim toga, podsetimo i na to da ona nije važna samo zbog snega i leda, već je treba imati kada tempertura vazduha pande ispod 7 stepeni Celzijusovih.

GZS/Srbija danas/Foto: Ilustracija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златиборци спремно дочекују новогодишњу ноћ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радомир Антић добија нови мурал у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Ужицу отворена канцеларија Странке слободе и правде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Улазак жена у свет бизниса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија воз: Од 11. децембра важи нови ред вожње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Две девојчице заједно са планинирима посадиле 600 садница црног бора на Руднику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирање Улице Александра Вучковића у Севојну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт: Дејан Крсмановић дуо

ОГЛАСНА ТАБЛА