ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗАНИМЉИВОСТИ СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Цене горива у земљама региона стално варирају, а према последњим информацијама, најјефтиније гориво тренутно је у Бугарској, Северној Македонији и Босни и Херцеговини (БиХ).

Како почиње сезона одмора, за оне који планирају на летовање да иду сопственим превозом, битно је колико ће у којој земљи морати да плате гориво, пише Данас.

Цене у земљама региона се разликују, а битну разлику чини и то да ли се у аутомобил сипа дизел или бензин.

Према последњим инфомрацијама од петка, 2. јуна, у Србији литар евродизела максимално кошта 182 динара за литар, односно 1,55 евра, док бензин европремијум БМБ 95 по литри највише кошта 176 динара, а у еврима то износи 1,50. То су цене које важе до 9. јуна.

Хрватска
Према подацима Европске комисије од 29. маја ове године, у нама суседној Хрватској цена дизела износи 1,39 евра по литри, док је бензин нешто јефитинији и износи 1,37 евра.

Бугарска
Како је бугарско приморје постало јако повољно за наше туристе, све више наших грађана летује у овој нама суседној земљи. Цена дизел горива у овој земљи износи 1,24 евра по литри, док је у овој земљи бензин скупљи и кошта 1,29 евра.

Румунија
У овој земљи је бензин такође скупљи, па он по литри кошта 1,34 евра, док је цена за литар дизела 1,33 евра, показују подаци Европске комисије.

Црна Гора
Велики број српских држављана летује у нама суседној Црној Гори. За оне који се и ове године одлуче да тамо проведу одмор, корисно је да знају да је тренутна цена дизела по литри 1,34 евра, док је цена бензина знатно већа и износи 1,50 евра, како показују информације на сајту Глобал Петрол Прицес.

Албанија
Иако се мали број грађана Србије одлучује да иде на летовање у Албанију, таквих је сада ипак знатно више него пре пандемије када је Албанија била једна од ретких земаља у коју се могло путовати из Србије. Литра дизела у Албанији тренутно износи 1,57 евра, колико кошта и дизел.

Северна Македонија
Према подацима Глобал Петрол Прицес, цена за литар дизела у овој земљи је 1,12 евра, док за бензин мора да се плати 1,30 евра по литру.

У овој земљи је бензин такође скупљи, па он по литри кошта 1,34 евра, док је цена за литар дизела 1,33 евра, показују подаци Европске комисије.

БиХ
Босна и Херцеговина традиционално држи ниже цене горива, па је тако, према најновијим подацима, литар дизела у овој земљи 1,25 евра, док је иста количина бензина 1,32 евра.

Грчка
С обзиром да највећи број наших држављана летује у Грчкој, корисно је знати да да је у овој земљи литар дизела 1,56 евра, док је литар бензина 1,86 евра.

Извор: Нова.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА