Огласна табла
ЗАНИМЉИВОСТИ СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Којих десет ствари је највише поскупело у Србији

За годину дана у Србији највише се поскупела чврста горива, чак 49,4 одсто. Други на списку ствари које су највише поскупеле од новембра прошле до новембра ове године су млеко, сир и јаја, ове намирнице са свакдоневне трпезе скупље су биле овог новембра за 43,1 одсто. Према подацима Републичког завода за статистику, услуге смештаја са поскупљењем од 37 одсто су на трећем месту, а новине и часописи са поскупљењем од 35,4 одсто су на четвртом месту ове листе.

Стварне стамбене ренте ове гоидне у појединим деловима Београда и других већих градова расле су дупло и више од тога, али у просеку стварне стамбене ренте, према подацима РЗС за новембар у просеку су биле веће за 30,1 одсто него новембра 2021. године.

Цене канцеларијског материјала отишле су горе за 27,7 одсто, док је још један прехрамбени производ – риба, са поскупљењем од 25,9 одсто, нашла место међу стварима на чију цену се криза највише одразила.

Остали прехрамбени производи, у које спадају сви осим основних које РЗС рачуна појединачно попут хлеба, меса, млека, уља, брашна, скупљи су за 25 одсто у односу на прошлу годину, храна је генерално поскупела у истом периоду 23,5 одсто, док су цене предмета за личну негу за 12 месеци порасле за 24,2 одсто.

Поједине категорије забележиле су велики раст цена иако нису ушле на листу “топ 10”.
Више од 20 одсто за годину дана поскупела су и средства за одржавање стана (23,3), лична нега (22,3), ресторани и хотели (21,3) као и баште, саднице и цвеће (20,1).

 

Извор: Данас.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА