OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Ko su poslanici iz Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije u parlamentu?

Nekadašnji gradonačelnik grada Užica Tihomir Petković u novom mandatu seli se u poslaničku klupu. Još jedan mandat kao poslanica iz Užica će imati i Snežana Petrović.

Iz Priboja u republičkom parlamentu biće Krsto Janjušević, Stefan Srbljanović i Milanka Jevtović Vukojičić, Samira Ćosivić iz Prijepolja, Vesna Stambolić iz Lučana. U poslaničke klupe iz SNS zapadne Srbije sešće i Đorđe Dabić iz Čajetine za koga je kako je naveo na svom profilu, ovo velika čast. Diplomirani pravnik iz Požege Milica Nikolić, pripada grupaciji najmlađih poslanika koji su iz te opštine ušli u republički parlament.

Socijalisti u ovom mandatu imaju 32 poslanika a iz Zlatiborskog okruga dolazi samo jedan, Dijana Radović iz Priboja.

U Skupštinu su ušle i manjinske stranke, pa tako Stranku pravde i pomirenja Muamera Zukorlića zastupa dva poslanika, Samir Tandir iz Prijepolja i Rejhan Kurtović iz Sjenice, dok je Mirsadu Hodziću iz Sjenice pripao mandat „SDA Sandzaka – dr Sulejman Ugljanin“.

Među narodnim poslanicima koji su položili zakletvu čak 21 je iz zapadne Srbije. Pet Čačana iz redova Srpske naprede stranke, naći će se u budućem sazivu i to Aleksandar Jugović, Marko Parezanović, Biljana Jakovljević, Milica Dačić i Bratislav Jugović. Neki od njih su se ovim povodom oglasili i na društvenim mrežama. Tako je Marko Parezanović napisao da će se potruditi da da još veći doprinos napretku Srbije u svom drugom poslaničkom mandatu. U skupštinskim sazivu naći će se i Čačanin Dušan Radojević koji će zakletvu položiti u nekom od narednih sednica. U srpskom parlamentu u drugom mandatu sedeće i Jasmina Karanac, poreklom iz sela Vrnčani sa Kablara, koja je ovu poziciju obezbedila kao član stranke Rasima Ljajića.

Narodni poslanik Janko Langura iz Gornjeg Milanovca takođe, se oglasio nakon konstituisanja novog saziva, na svom profilu, da mu pripada velika čast i odgovornost prema građanima Srbije i da će dati sve od sebe da na najbolji način opravda poverenje.

Prvi put u istoriji građani opštine Knić imaće svog predstavnika u Narodnoj skupštini RS i to Jelenu Obradović. 

Izvor:http:radioluna.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Opštoj bolnici u Užicu trenutno je hospitalizovano pet pozitivnih i suspektnih pacijenata na korona virus

Oglasna Tabla

Ministarstvo sufinansira energetsku efikasnost na lokalu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 29. septembar

Oglasna Tabla

Trend koji nam se nameće: Maske kao apsolutni must-have

Oglasna Tabla

„Šetnja za zdravlje“ u organizaciji Savteovališta za žene obolele od raka „Jefimija“ Užice (VIDEO+FOTO)

Oglasna Tabla

U Užicu nove cene vode i kanalizacije

Oglasna Tabla

Tenis: Korkunov i Obradović nose ITF trofeje sa Zlatibora

Oglasna Tabla

Uskoro vakcinacija protiv sezonskog gripa

Oglasna Tabla

Učešće Turističke organizacije Zlatibor na Svetskom danu turizma

Oglasna Tabla