ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

„Ко смањи потрошњу струје за 30 одсто, добиће попуст још 30“

Говорећи о енергетској ситуацији, председник Србије Александар Вучић је рекао да нас очекује тешка јесен и зима и да ће држава изаћи са предлогом за смањење потрошње електричне енергије.

„Желимо да подстакнемо људе да штеде и зараде – то ће бити мерено у складу са потрошеном енергијом у истом месецу претходне године – дакле, октобар ове године у односу на октобар 2021, на пример. Наш предлог ће бити да сви који смање потрошњу између пет и 20 одсто добију додатни попуст од 10 одсто на износ рaчунa“, рекао је Вучић.

Како је додао: „Осим што ћете платити мање због ниже потрошње, даћемо вам још 10 одсто мање да платите, а ја ћу тражити да буде још 15 одсто, не знам да ли ће то влада прихватити. Они који смање потрошњу 20 до 30 одсто, ми ћемо им као држава дати још 20 одсто додатног попуста“.

Навео је да ће за оне који имају смањење потрошње више од 30 одсто добити попуст од 30 одсто на иначе толико умањену цену на потрошњу и мрежарину.

„Дакле, позивамо људе да штедњом зараде новац. Тиме ће ЕПС формално да изгуби новац, али ћемо ми као држава то да надокнадимо због увоза“, рекао је председник.

Извор: Данас
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама