10.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Ko je bio human za doček 2017. u zapadnoj Srbiji?

Od trenutka kad je Požega u decembru 2016. odlučila da 300.000 dinara planiranih za proslavu dočeka Nove godine na Trgu ustupi za popravku skenera u užičkoj bolnici, Srbiju je brzinom svetlosti zahvatila epidemija humanosti. Jedan za drugim gradovi su sledili taj primer odričući se dela zarade ili čitavih budžeta za proslavu dočeka u humanitarne svrhe. To je bilo pre godinu dana – danas, dok se spremamo za novi doček, presabiramo i koliko je novca i kome otišlo od humanog dočeka 2017.

Sedam gradova u Srbiji se odreklo dočeka, a dva su im se uprkos održanim proslavama priključili u donacijama. U humanitarne svrhe je ukupno uplaćeno više od osam miliona dinara. U ovoj humanitanor akciji učestvovali su i pojedini gradovi zapadne Srbije i to:
Sve je počelo od Požege, koja je od koncerta odustala nekoliko dana pre dočeka, a novac od novogodišnje žurke ustupila za popravku skenera u užičkoj bolnici.

– Uplaćeno je 300.000 dinara 23. decembra na račun firme Medtech.doo Beograd koja je trebalo da popravi skener u užičkoj bolnici jer su u blokadi i ne mogu ni da prime pare – rekla je za Noizz Natalija Varagić, šefica računovodstva požeške opštine.

Drugi po redu bio je Novi Pazar. Novac ušteđen odustajanjem od organizovanja koncerta na gradskom trgu lokalna samouprava je poklonila deci bez roditeljskog staranja.
– Novi Pazar je 740.000 dinara poklonio Centru za socijalni rad u Novom Pazaru. Oni su imali podatke ko su deca bez roditeljskog staranja i onda su oni prosledili novac za 74 mališana još pre Nove godine – rekli su nam u ovoj opštini.

Opština Priboj je novac od dočeka preusmerila lokalnom Centru za socijalni rad.
– Opština je 23. marta 2017. godine zaključila ugovor sa Centrom za socijalni rad u Priboju o besplatnom letovanju u odmaralištu u Sutomoru, za 55-oro dece koju odredi Centar. Novac još nije uplaćen i biće prebačen kad bude realizovan ugovor, ali će svakako ta cifra preći 400.000 dinara jer je cena aranžmana po osobi preko 100 evra – glasi odgovor iz kabineta predsednika Lazara Rvovića.

Izvor: Noizz/GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla

Uručene nagrade pobednicima na konkursu za najlepše dvorište i balkon

Oglasna Tabla

Petković: Grad Užice će podržati rad fondacije „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“

Oglasna Tabla

Supermen iz Užica hoće u Zadrugu

Oglasna Tabla

Jesen počinje u ponedeljak

Oglasna Tabla

Sve je spremno za IV Užički biciklistički karavan

Oglasna Tabla