Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ко и где може да се пријави за нови круг програма “Моја прва плата“?

Национална служба за запошљавање је расписала јавни позив за реализацију овогодишњег програма подстицања запошљавања младих “Моја прва платаˮ, који ће бити реализован кроз четири фазе.

Прва фаза је намењена искључиво послодавцима, који ће од 22.08. до 22.09.2022. године моћи да се пријаве за учешће у програму на сајту Мојапрваплата.гов.рс. Друга фаза је намењена незапосленим лицима, која ће на истом сајту моћи да се пријаве за учешће у програму од 03.10. до 31.10.2022. године.

Трећа фаза програма односиће се на избор кандидата од стране послодаваца. Послодавци ће имати могућност да врше процес селекције пријављених кандидата од самог почетка њиховог пријављивања, а повезивање (коначан избор) кандидата ће:

послодавци из приватног сектора обавити у периоду од 01.11. до 15.11.2022. године,
послодавци из јавног сектора у периоду од 16.11. до 30.11.2022. године.
У року од 15 дана од дана коначног избора кандидата, на сајту Мојапрваплата.гов.рс биће објављена листа оглашених позиција послодаваца са бројем одобрених кандидата.

Четврта фаза реализације програма подразумеваће потписивање тројног уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, и почетак спровођења програма у року од 15 дана од дана формирања листе оглашених позиција послодаваца са бројем одобрених кандидата.

За ову годину је планирано да се у програм “Моја прва плата“ укључи до 10.000 младих старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Програм ће се спроводити код послодавца, у приватном и јавном сектору, у трајању од девет месеци, а реализује се без заснивања радног односа.

Током трајања програма, Национална служба за запошљавање ће на месечном нивоу исплаћивати младима са средњим образовањем новчану накнаду у износу од 25.000 динара, док ће младима са високим образовањем исплаћивати 30.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање, истиче се у саопштењу Националне службе за запошљавање.

Бизнис

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА