16.3 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Književno veče Muharema Bazdulja u Narodnoj biblioteci Užice

U Narodnoj bibliteci Užice u petak, 14. decembra, sa početkom u 18 časova održaće se književno veče na kome će se predstaviti naš istaknuti novinar, publicista i književnik Muharem Bazdulj.

Rođen je 19. maja 1977. godine u Travniku, diplomirao i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu engleski jezik, englesku i američku književnost. Majka mu je dr med. Nyra Bazdylј Hybijar, popylarna književnica, a otac dr prim. Salih Bazdulј, oboje nagrađivani književni autori iz Travnika. Književne i publicističke tekstove Myharem Bazdylј objavlјuje u mnogim časopisima i listovima u BiH, Srbiji i regionu. Knjige su mu prevedene i objavlјene na nemačkom, engleskom i polјskom jeziku, a priče i eseji na još desetak jezika.

Do janyara 2018. godine objavio je sedam romana, pet knjiga priča, tri knjige kolumni, dve knjige eseja i jednu knjigu soneta.

Pisanje Muharema Bazdulјa je visoko cenjeno u BiH i Srbiji. 2014. godine postao je dobitnik dve najviše srpske novinarske nagrade: nagrade lista Danas “Stanislav Staša Marinković“, koja se dodelјuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, kao i nagrade “Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije, za najbolјu kolumnu ili komentar. Pre toga, 2013. godine, dobio je i nagradu Društva novinara BiH za “najbolјeg novinara u kategoriji tiskanih medija“.

Do 2009. bio je novinar magazina BH Dani, do 2012. zamenik glavnog urednika sarajevskih dnevnih novina Oslobođenje. Živi i radi u Srbiji od 2012. godine. Državlјanin je Republike Srbije. 2016. godine u znak ličnog protesta napušta redakciju beogradskog magazina Vreme u kojem je objavlјivao od 2003.

Ulaz na književno veče je slobodan.

pasaz.rs/M.N./Izvor: Narodna bibloteka Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jednostavan i sočan: Kolač sa jabukama i pudingom kakav još niste jeli!

Oglasna Tabla

Naša sugrađanka Lidija Trmčić brani boje Srbije i našeg grada na Svetskom prvenstvu u karateu

Oglasna Tabla

Nega bebinog pupka – kako da bude mnogo lakše i jednostavnije

Oglasna Tabla

Tunel Kadinjača jedino rešenje za spajanje Podrinja sa centralnom Srbijom

Oglasna Tabla

Radionica dokumentarnog filma za srednjoškolce u Užicu i Beogradu

Oglasna Tabla

Seminar: Vedske-poljoprivrede i baštanske metode

Oglasna Tabla

Carina odolela vekovima, može li i vozilima

Oglasna Tabla

Danas prognoziran najtopliji 21. oktobar u poslednjih 90 godina

Oglasna Tabla

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla