4.9 C
Uzice
март 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Književno veče Miomira Petrovića u Čigoti

U SB Čigota, u četvrtak 8.februara u 20 časova u Belom restoranu biće predstavljen književni rad Miomira Petrovića, koji je široj čitalačkoj publici poznat kao autor romana Lisičje ludilo, Libansko leto,  Persijsko ogledalo Bakarni bubnjevi, Galerijeve vatre, Tečni led, Kuća od soli…

Miomir Petrović je rođen u Beogradu 1. marta 1972. godine. Diplomirao je na odseku za Dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1995). Tri godine kasnije je magistrirao na odseku za Teatrologiju na FDU u Beogradu a 2008.godine je doktorirao na odseku za Interdisciplinarne studije na Rektoratu Univerziteta Umetnosti u Beogradu.

Pored romana pisao je i drame kao što su Vagabund u gradskom vrtu (Scena, Novi Sad 1995), Argivski incident (Jefimija, Kragujevac 1996), Demijurg (Jefimija, Kragujevac 1997), Appendix (Književna reč, Beograd 1997), Čopor (Scena, Novi Sad 1998).

Dobitnik Oktobarske nagrade grada Beograda za knjigu drama Argivski incident (Skupština grada Beograda, 1996), dobitnik nagrade „Laza Kostić” Salona knjige u Novom sadu za romanKuća od soli (2017).

Izvor:zlatibor.tv

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sunčano i toplije, do 15 stepeni

Oglasna Tabla

ONI SU PONOS UŽICA! Anđela, Jovana i Petar iz Užica osvojili prva tri mesta na državnom takmičenju iz matematike

Oglasna Tabla

Užička policija: Nije prijavljeno da nepoznate osobe pozivaju decu da uđu u beli kombi

Oglasna Tabla