ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ПОЖЕГА

Клизиште у Пожеги угрожава 50 домаћинстава

Пожега – Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић данас је, током обиласка клизишта у Улици Бана Милутина у Пожеги, које је наново покренуто усред последњих

 поплава и обећао помоћ Владе угроженим домаћинствима.

„Видим да је ово жива улица, млади људи, доста деце, а Пожега има јаку привреду и развој и ми морамо да помогнемо да се ово клизиште санира. Причаћу са председницом Владе и министром финансија како не би у будућности дошло до заиста трагичних последица“, рекао је Момировић, док је са сарадницима и представнцима општине Пожега обилазио клизиште које угрожава 50 домаћинстава.

Он је навео да је прелепо видети младе људе који своју будућност виде у малом месту, а да с друге стране, постоји ситуација да 15 аутомобила и 100 људи блокира најпрометнију саобраћајницу у овом тренутку у Србији.

„Имате ту ситуацију с једне стране, а с друге стране 500 храбрих људи који живе овде и који имају реалан проблем који само Влада може да им реши, једноставно онда ваша дужност постаје већа, зато смо ми овде. Људи који покушавају да паралишу земљу нека раде свој посао, ми то нећемо дозволити, а ми ћемо помоћи овим и људима широм земље који имају проблема због поплава да се што пре врате у своју рутину“, навео је Момировић.

Он је казао и да је доста привредних субјеката страдало у поплавама, а нису били осигурани, те апеловао на власнике да се више информишу о осигурању и да се осигуравају.

„Влада не може да помогне свима, можемо да помогнемо људима који имају проблема са примарном инфрастуктуром да добију квалитетне услове живота“, закључио је Момировић.

Председник општине Пожега Ђорђе Никитовић навео је клизиште у Улици Бана Милутина највећи инфраструктурни проблем у Пожеги, те да је општина урадила пројекат санције који кошта висе од 100 милиона динара.

„Свака киша изазива померање тла и може доћи до озбиљних проблема, јер овде живи око 500 људи, планирамо овде да изградимо дечије игралиште, али нас у свему кочи овај велики проблем. Држава је увек имала разумевања за проблеме које општина није могла сама да реши, надам се да ће и овај проблем бити решен уз помоћ држава“, рекао је Никитовић.

Министар Момировић је уручио картицу са 15.000 литара горива коју ће општина користити највише у санацији штете коју је општина претпела у поплавама.

Извор: ТАЊУГ

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Измене у саобраћају због најављених радова на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додела Награде “Милутин Ускоковић”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник: Дан пешачења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас претежно сунчано и топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА