10.2 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

KJP „Zlatibor“ započelo uređenje javnih površina (VIDEO)

Povoljni vremenski uslovi radnicima KJP „Zlatibor“ omogućili su da započnu uređenje javnih površina u Čajetini i Zlatiboru. Akcenat je stavljen na popravku kamenih ploča na Kraljevom trgu i krpljenje udarnih rupa na glavnim saobraćajnicama.

I ako proleće još nije stiglo, prijatne temperature i vreme bez padavina ekipama KJP Zlatibor omogućili su da započnu radove na terenu.

„Trenutno se izvode radovi na uređenju Kraljevog trga na Zlatiboru, na popravci kamenih ploča koje su tokom zime zbog velikih mrazeva oštećene i denivelisane. To će se raditi narednih 15 dana. U sklopu toga smo prethodna dva dana odradili i popravku udarnih rupa na glavnim saobraćajnicama na Zlatiboru i u Čajetini. To će se, shodno vremenu, narednih dana i dalje raditi“, kaže Toma Tucović, rukovodilac građevine i mehanizacije u KJP Zlatibor.

Krpljenje udarnih rupa planirano je da se narednih dana odradi duž starog puta kroz Mačkat, kao i na drugim saobraćajnicama koje to zahtevaju. Pošto se očekuje još talasa snega, radovi će biti izvođeni shodno tome.

„Od drugih aktivnosti čim dozvoli vreme krenućemo sa čišćenjem javnih površina od rizle i soli koje su se nagomilale u toku zimskog perioda. Sa prolepšanjem vremena radiće se redovne aktivnosti. Nakon čišćenja soli i rizle uslediće pranje ulica i uređenje javnih površina, parkova itd.“, dodaje Tucović.

Ovih dana radi se na prikupljanju i odvoženju kabastog otpada koji se tokom zime nagomilao na pojedinim lokacijama u Čajetini i na Zlatiboru. Sadnja cveća na javnim površinama, kako navode u KJP moraće da sačeka lepše vreme, ali se sa nabavkom sadnog materijala i rodne zemlje već krenulo.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla

Uručene nagrade pobednicima na konkursu za najlepše dvorište i balkon

Oglasna Tabla

Petković: Grad Užice će podržati rad fondacije „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“

Oglasna Tabla