16.2 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

KJP „Zlatibor“ započelo uređenje javnih površina (VIDEO)

Povoljni vremenski uslovi radnicima KJP „Zlatibor“ omogućili su da započnu uređenje javnih površina u Čajetini i Zlatiboru. Akcenat je stavljen na popravku kamenih ploča na Kraljevom trgu i krpljenje udarnih rupa na glavnim saobraćajnicama.

I ako proleće još nije stiglo, prijatne temperature i vreme bez padavina ekipama KJP Zlatibor omogućili su da započnu radove na terenu.

„Trenutno se izvode radovi na uređenju Kraljevog trga na Zlatiboru, na popravci kamenih ploča koje su tokom zime zbog velikih mrazeva oštećene i denivelisane. To će se raditi narednih 15 dana. U sklopu toga smo prethodna dva dana odradili i popravku udarnih rupa na glavnim saobraćajnicama na Zlatiboru i u Čajetini. To će se, shodno vremenu, narednih dana i dalje raditi“, kaže Toma Tucović, rukovodilac građevine i mehanizacije u KJP Zlatibor.

Krpljenje udarnih rupa planirano je da se narednih dana odradi duž starog puta kroz Mačkat, kao i na drugim saobraćajnicama koje to zahtevaju. Pošto se očekuje još talasa snega, radovi će biti izvođeni shodno tome.

„Od drugih aktivnosti čim dozvoli vreme krenućemo sa čišćenjem javnih površina od rizle i soli koje su se nagomilale u toku zimskog perioda. Sa prolepšanjem vremena radiće se redovne aktivnosti. Nakon čišćenja soli i rizle uslediće pranje ulica i uređenje javnih površina, parkova itd.“, dodaje Tucović.

Ovih dana radi se na prikupljanju i odvoženju kabastog otpada koji se tokom zime nagomilao na pojedinim lokacijama u Čajetini i na Zlatiboru. Sadnja cveća na javnim površinama, kako navode u KJP moraće da sačeka lepše vreme, ali se sa nabavkom sadnog materijala i rodne zemlje već krenulo.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla