Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

KJP „Zlatibor“ započelo uređenje javnih površina (VIDEO)

Povoljni vremenski uslovi radnicima KJP „Zlatibor“ omogućili su da započnu uređenje javnih površina u Čajetini i Zlatiboru. Akcenat je stavljen na popravku kamenih ploča na Kraljevom trgu i krpljenje udarnih rupa na glavnim saobraćajnicama.

I ako proleće još nije stiglo, prijatne temperature i vreme bez padavina ekipama KJP Zlatibor omogućili su da započnu radove na terenu.

„Trenutno se izvode radovi na uređenju Kraljevog trga na Zlatiboru, na popravci kamenih ploča koje su tokom zime zbog velikih mrazeva oštećene i denivelisane. To će se raditi narednih 15 dana. U sklopu toga smo prethodna dva dana odradili i popravku udarnih rupa na glavnim saobraćajnicama na Zlatiboru i u Čajetini. To će se, shodno vremenu, narednih dana i dalje raditi“, kaže Toma Tucović, rukovodilac građevine i mehanizacije u KJP Zlatibor.

Krpljenje udarnih rupa planirano je da se narednih dana odradi duž starog puta kroz Mačkat, kao i na drugim saobraćajnicama koje to zahtevaju. Pošto se očekuje još talasa snega, radovi će biti izvođeni shodno tome.

„Od drugih aktivnosti čim dozvoli vreme krenućemo sa čišćenjem javnih površina od rizle i soli koje su se nagomilale u toku zimskog perioda. Sa prolepšanjem vremena radiće se redovne aktivnosti. Nakon čišćenja soli i rizle uslediće pranje ulica i uređenje javnih površina, parkova itd.“, dodaje Tucović.

Ovih dana radi se na prikupljanju i odvoženju kabastog otpada koji se tokom zime nagomilao na pojedinim lokacijama u Čajetini i na Zlatiboru. Sadnja cveća na javnim površinama, kako navode u KJP moraće da sačeka lepše vreme, ali se sa nabavkom sadnog materijala i rodne zemlje već krenulo.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ССП Ужице: Веровали или не у Ужицу је зазидан вредан мозаик

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпећка пећина, Стари град и СтаПарк најпосећенији туристички локалитети у 2022. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преко седамдесет сати ивањички путари пробијали снежне сметове на Голији (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата јануарских пензија од четвртка 9. фебруара

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЗБС: Тестирање школараца и предшкoлаца за „Пажљивкову смотру“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ускоро усвајање Урбанистичког пројекта обилазнице, формирана нова Радна група

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због пуцања цеви Ø100 високе зоне, без воде су остали потрошачи…

ОГЛАСНА ТАБЛА

Након три године поново Сајам сувомеснатих производа 21. „Пршутијада“ у Мачкату (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У већини места ледени дан, понегде слаб снег – на планинама и минус 20 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА