OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

KJP Zlatibor – u funkciji tri reciklažna ostrva

Pored prvog reciklažnog ostrva koje se nalazi preko puta odmarališta „Dunav“, KJP „Zlatibor“ stavilo je u funkciju još dva. Drugo se nalazi iza žute zgrade u Tržnom centru, nedaleko od odmarališta „Narcis“, a treće kod malog kružnog toka na Zlatiboru, u blizini novih lokala na Kraljevom trgu. Sva tri reciklažna ostrva poseduju kontejnere za suvi i mokri otpad i korisnicima su dostupna 24 sata.

Usvajanjem Lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji opštine Čajetina, KJP “Zlatibor” preduzelo je niz mera koje treba da dovedu, pre svega, do bolje selekcije i većeg broja reciklažnih mesta. Upravo jedna od mera jeste i izgradnja reciklažnih ostrva, koja predstavljaju sabirna mesta za selektivno odlaganje različitih vrsta komunalnog otpada. To predstavlja jedan od savremenih načina rukovanja otpadom, i korak napred u kvalitetu pružanja usluga iznošenja i deponovanja.

U planu je da se sav otpad u Čajetini i na Zlatiboru razdvaja na mestu nastanka na suvi i mokri. Stoga KJP “Zlatibor” u ovoj godini očekuje izgradnja reciklažnog dvorišta u neposrednoj blizini Zlatibora čime bi se, uz uvođenje kanti za suvi i mokri otpad u domaćinstvima i još nekoliko reciklažnih ostrva, stekli uslovi za pokretanje primarne selekcije.

zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

PROTIVPRIRODNI DUG

Oglasna Tabla

Obavezni vojni rok možda već od sledeće godine: Služiće se od tri do šest meseci!

Oglasna Tabla

Opada broj covid pregleda u bolnicama Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Njegov uspeh ponovljen je tek 100 godina kasnije! Ovo je bio PRVI SRBIN na Olimpijadi – Nije mu bilo ravnog!

Oglasna Tabla

Ljubavni ples pegavih lepotica U SRED GRADA: Pastrmke se mreste na toku Đetinje kroz Užice, ali sve bi bilo lepše da je reka čistija

Oglasna Tabla

Danas hladno, temperatura od minus devet do četiri stepena

Oglasna Tabla

Jedinstvena snežna avantura pedest mališana iz Ivanjice

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Stranka Slobode i Pravde Užice – Gondola, poplave, dva lica Srbije

Oglasna Tabla

Otplata odloženog poreskog duga počinje 10. februara

Oglasna Tabla