ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Кенија отвара врата за српске производе

Привредна комора Србије позвала је све заинтересоване компаније да се пријаве за предстојећу посету привредне делегације Кенији од 3. до 8. септембра ове године.

Циљ посете је да домаће компаније упознају прилике на кенијском тржишту и да се повежу са потенцијалним пословним партнерима, а рок за пријављивање је до 20. јуна.

У фокусу посете су сектори пољопривреде, прехране, туризма и угоститељства, али могу се пријавити и заинтересоване компаније и из других сегмената пословања, којима ће бити обезбеђени адекватни састанци и саговорници (када је реч о металској индустрији – део који се односи на алате и пољопривредну механизацију представља потенцијал, за хемијску индустрију – ђубрива, ИТ – телекомуникације и ласт миле инфраструцтуре сервицес, грађевински сектор – пројектовање и изградња).

За компаније из сектора пољопривреде, прехране и угоститељства, између осталог, планирана је посета „Кенyан Фоод Евенту“ од 5. до 7. септембра у Најробију. Реч је о јединој изложби која окупља професионалце из целог источноафричког ланца снабдевања храном и пићем.

Кенија је, иначе, једна од најразвијенијих држава у подсахарској Африци са више од 55 милиона становника, све већим трендом урбанизације, није засићена конкуренцијом, а бележи раст стандарда и потрошње становништва за производима који у великој мери одговарају ономе што наше домаће компаније могу да понуде.

Пријава се врши путем е-маила: африка@пкс.рс најкасније до 20. јуна 2023. године.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Јоакима и Ану

ОГЛАСНА ТАБЛА

Паклене врућине у петак у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

За новчану помоћ државе пријављено 1.100.668 деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Народна банка Србије упозорава на лажне анкете банака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова изложба у Рефлектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

У фокусу Европске недеље мобилности и безбедност деце у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА