OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Kec bar u novom ruhu do kraja jula (FOTO)

Volonterska akcija čišćenja platoa pored Narodne biblioteke organizovana je danas u saradnji Grada Užica i JKP „Bioktoš“, u sklopu priprema za početak radova na uređenju prostorne celine „Kec bara„, koji će se realizovati uz finansijsku podršku kompanije Unilever Beograd u okviru velike akcije „CIF čisti Srbiju“.

Užice je u aprilu 2019. godine konkurisao sa predlogom za uređenje „Kec bara“ – platoa sa parkom pored Narodne biblioteke, u okviru društveno-odgovorne akcije „CIF čisti Srbiju“ kompanije Unilever. Pomenuta inicijativa namenjena je čišćenju i ulepšavanju lokacija u gradovima širom Srbije, odnosno prometnih javnih prostora i objekata od kulturno-istorijskog značaja, u cilju sprečavanja njihovog dodatnog propadanja, podizanja svesti o značaju higijenskih navika i održavanja zajedničkog okruženja čistim.

Žiri akcije je u prvoj fazi ocene dostavljenih projekata odabrao pet najinteresantnijih lokacija koje su se našle u užem izboru, a odabir tri pobednička grada obavljen je putem onlajn glasanja u kom je Užice zauzelo prvo mesto sa više od 25.000 glasova i time steklo mogućnost za uređenje kandidovanog prostora. Na ovaj način grad je dobio sredstva za sanaciju popularnog bara na otvorenom u neposrednoj kompozicionoj vezi sa gradskim trgom, koji je decenijama predstavljao mesto okupljanja užičkih boema i kreativne omladine i generisao alternativne sadržaje značajne za razvoj urbanog identiteta.

Radovi ukupne vrednosti oko milion dinara obuhvatiće popločavanje dela partera ka ulici Ljube Stojanovića, peskarenje fasadnih i kamenih površina, zamenu urbanogmobilijara i ozelenjavanje parka, kako bi se osobenost ovog ambijenta oživela u duhu savremenog vremena.

 

 

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Zlatiborskom okrugu 247 novozaraženih

Oglasna Tabla

Mere produžene do 15. decembra

Oglasna Tabla

Vulin: Bezbednosna situacija u Užicu i Požegi dobra

Oglasna Tabla

Varaklići odlučili da se vrate na selo za koje je i Sveti Sava rekao da je u njemu sve dobro

Oglasna Tabla

Od danas novo pravilo! Svi prvo u ambulante na test i analize pa tek sa uputom na trijažu

Oglasna Tabla

Posni majonez na tri načina

Oglasna Tabla

U OB Užice hospitalizovano 90 pacijenata pozitivnih na Covid 19

Oglasna Tabla

„Crni petak“ u doba korone

Oglasna Tabla

Pribojskim đacima pešacima po 10 hiljada dinara

Oglasna Tabla