27.4 C
Uzice
септембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Kec bar u novom ruhu do kraja jula (FOTO)

Volonterska akcija čišćenja platoa pored Narodne biblioteke organizovana je danas u saradnji Grada Užica i JKP „Bioktoš“, u sklopu priprema za početak radova na uređenju prostorne celine „Kec bara„, koji će se realizovati uz finansijsku podršku kompanije Unilever Beograd u okviru velike akcije „CIF čisti Srbiju“.

Užice je u aprilu 2019. godine konkurisao sa predlogom za uređenje „Kec bara“ – platoa sa parkom pored Narodne biblioteke, u okviru društveno-odgovorne akcije „CIF čisti Srbiju“ kompanije Unilever. Pomenuta inicijativa namenjena je čišćenju i ulepšavanju lokacija u gradovima širom Srbije, odnosno prometnih javnih prostora i objekata od kulturno-istorijskog značaja, u cilju sprečavanja njihovog dodatnog propadanja, podizanja svesti o značaju higijenskih navika i održavanja zajedničkog okruženja čistim.

Žiri akcije je u prvoj fazi ocene dostavljenih projekata odabrao pet najinteresantnijih lokacija koje su se našle u užem izboru, a odabir tri pobednička grada obavljen je putem onlajn glasanja u kom je Užice zauzelo prvo mesto sa više od 25.000 glasova i time steklo mogućnost za uređenje kandidovanog prostora. Na ovaj način grad je dobio sredstva za sanaciju popularnog bara na otvorenom u neposrednoj kompozicionoj vezi sa gradskim trgom, koji je decenijama predstavljao mesto okupljanja užičkih boema i kreativne omladine i generisao alternativne sadržaje značajne za razvoj urbanog identiteta.

Radovi ukupne vrednosti oko milion dinara obuhvatiće popločavanje dela partera ka ulici Ljube Stojanovića, peskarenje fasadnih i kamenih površina, zamenu urbanogmobilijara i ozelenjavanje parka, kako bi se osobenost ovog ambijenta oživela u duhu savremenog vremena.

 

 

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla

Fondacija „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“ pokreće humanitarnu akciju u Užicu

Oglasna Tabla

Oko 90 odsto stambenih kredita u švajcarskim francima prebačeno u evre

Oglasna Tabla

Informatičari Srbije najbolji na Balkanu

Oglasna Tabla

Peticija Pokreta za decu „Tri plus”: Da svu đaci u Srbiji uče iz istih knjiga

Oglasna Tabla

Zabranjen rad dve škole u Srbiji

Oglasna Tabla