OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Kec bar u novom ruhu do kraja jula (FOTO)

Volonterska akcija čišćenja platoa pored Narodne biblioteke organizovana je danas u saradnji Grada Užica i JKP „Bioktoš“, u sklopu priprema za početak radova na uređenju prostorne celine „Kec bara„, koji će se realizovati uz finansijsku podršku kompanije Unilever Beograd u okviru velike akcije „CIF čisti Srbiju“.

Užice je u aprilu 2019. godine konkurisao sa predlogom za uređenje „Kec bara“ – platoa sa parkom pored Narodne biblioteke, u okviru društveno-odgovorne akcije „CIF čisti Srbiju“ kompanije Unilever. Pomenuta inicijativa namenjena je čišćenju i ulepšavanju lokacija u gradovima širom Srbije, odnosno prometnih javnih prostora i objekata od kulturno-istorijskog značaja, u cilju sprečavanja njihovog dodatnog propadanja, podizanja svesti o značaju higijenskih navika i održavanja zajedničkog okruženja čistim.

Žiri akcije je u prvoj fazi ocene dostavljenih projekata odabrao pet najinteresantnijih lokacija koje su se našle u užem izboru, a odabir tri pobednička grada obavljen je putem onlajn glasanja u kom je Užice zauzelo prvo mesto sa više od 25.000 glasova i time steklo mogućnost za uređenje kandidovanog prostora. Na ovaj način grad je dobio sredstva za sanaciju popularnog bara na otvorenom u neposrednoj kompozicionoj vezi sa gradskim trgom, koji je decenijama predstavljao mesto okupljanja užičkih boema i kreativne omladine i generisao alternativne sadržaje značajne za razvoj urbanog identiteta.

Radovi ukupne vrednosti oko milion dinara obuhvatiće popločavanje dela partera ka ulici Ljube Stojanovića, peskarenje fasadnih i kamenih površina, zamenu urbanogmobilijara i ozelenjavanje parka, kako bi se osobenost ovog ambijenta oživela u duhu savremenog vremena.

 

 

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Probni završni ispiti počinju danas

Oglasna Tabla

Od danas testiranje na antitela na lični zahtev

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 1. jun

Oglasna Tabla

Crna Gora otvara granične prelaze

Oglasna Tabla

Migranti opljačkali vernice u crkvi u Beogradu: Upali na liturgiju, pa oteli torbice, ženi odneli celu penziju

Oglasna Tabla

Kolač sa bananama gotov za 10 minuta

Oglasna Tabla

Izmenjeno pravilo o 100 evra: ko može, a ko ne može da dobije novac

Oglasna Tabla

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Oglasna Tabla

Malina stiže – čeka se otkupna cena, a berača nema?

Oglasna Tabla