13.2 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Kec bar u novom ruhu do kraja jula (FOTO)

Volonterska akcija čišćenja platoa pored Narodne biblioteke organizovana je danas u saradnji Grada Užica i JKP „Bioktoš“, u sklopu priprema za početak radova na uređenju prostorne celine „Kec bara„, koji će se realizovati uz finansijsku podršku kompanije Unilever Beograd u okviru velike akcije „CIF čisti Srbiju“.

Užice je u aprilu 2019. godine konkurisao sa predlogom za uređenje „Kec bara“ – platoa sa parkom pored Narodne biblioteke, u okviru društveno-odgovorne akcije „CIF čisti Srbiju“ kompanije Unilever. Pomenuta inicijativa namenjena je čišćenju i ulepšavanju lokacija u gradovima širom Srbije, odnosno prometnih javnih prostora i objekata od kulturno-istorijskog značaja, u cilju sprečavanja njihovog dodatnog propadanja, podizanja svesti o značaju higijenskih navika i održavanja zajedničkog okruženja čistim.

Žiri akcije je u prvoj fazi ocene dostavljenih projekata odabrao pet najinteresantnijih lokacija koje su se našle u užem izboru, a odabir tri pobednička grada obavljen je putem onlajn glasanja u kom je Užice zauzelo prvo mesto sa više od 25.000 glasova i time steklo mogućnost za uređenje kandidovanog prostora. Na ovaj način grad je dobio sredstva za sanaciju popularnog bara na otvorenom u neposrednoj kompozicionoj vezi sa gradskim trgom, koji je decenijama predstavljao mesto okupljanja užičkih boema i kreativne omladine i generisao alternativne sadržaje značajne za razvoj urbanog identiteta.

Radovi ukupne vrednosti oko milion dinara obuhvatiće popločavanje dela partera ka ulici Ljube Stojanovića, peskarenje fasadnih i kamenih površina, zamenu urbanogmobilijara i ozelenjavanje parka, kako bi se osobenost ovog ambijenta oživela u duhu savremenog vremena.

 

 

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla