ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

КЦ „Златибор“ Чајетина: Остварени планови за 2023. годину, спреман програм за почетак 2024. године (видео)

У овој 2023. години, помало турбулентној за Културни центар „Златибор“ Чајетина због реструктурирања установе, у потпуности је испуњен План и Програм рада за ову годину, а планови за 2024. су такође спремни за реализацију.

Културни центар Чајетина од половине 2023. године ради као реструктурирана установа под новим именом Културни центар „Златибор“ Чајетина, са циљем  обједињавања културних садржаја у Чајетини и Златибору, и без спортског сектора.

„23. јуна је на Скупштинској седници  Културни центар „Златибор“ основан као предузеће. Договор је био да поделимо спорт и културу да би и спорт функционисао као једно на Златибору и Чајетини, а такође да култура функционише као једна  установа на Златибору, у Чајетини и у свим нашим селима у околини, тако да смо ми до 1. децембра, у принципу, били у оснивању  установе“, каже Даница Јевтић Шишовић, директорка КЦ „Златибор“ Чајетина.

Програм за 2023. годину , без обзира на ове промене, текао је неометано па су све планиране манифестације и активности реализоване, од традиционалног фестивала „Деца међу нарцисима“, радионица које раде при Дому културе у Чајетини, изложби, филмских пројекција, позоришних представа, сеоских манифестација које ова установа подржава и слично.

„Оно што је мени заиста било највеће задовољство и због чега ми је било пуно срце, је Дечија недеља у Чајетини са фолклором у парку, са квизом  у Библиотеци, са маскенбалом,  спортским играма, где су учествовала сва наша деца  од вртића, основне школе, средње школе, затим Дечији позоришни фестивал који је сваки дан био пун – деца из Мачката, деца из Сирогојна, деца са Златибора долазила су у наш Дом културе у Чајетини. Оно што се показало као јако лепо и јако важно је да Чајетина заиста има публику за позориште, за представе, и да је тај микс комедије и озбиљних текстова врло добар. Наши људи су са великом пажњом и задовољством испратили „Књигу о Милутину“ и сјајног Ненада Јездића, гледали „Воз“, али су се слатко насмејали и уз ове друге представе, тако да ћемо у том духу наставити и у наредној години.“

За почетак 2024. године програм Културног центра „Златибор“ биће на много начина необичан и занимљив, у сасвим  другачијем духу од претходних година, и другачијим садржајем од  програма других установа културе.

„Велики је посао направити план за наредну годину, не запоставити ни једну манифестацију која у овом нашем крају траје годинама, али створити и неке нове. Ми смо желели да будемо допуна свим нашим јавним предузећима и свим установама са манифестацијама које већ постоје. Оно што је ново и што је план 2024. је да ми све програме у Културном центру радимо по неким темама и циклусима“. 

Тако ће се од Божића до Сретења одвијати манифестација „Духовним стопама“ у којој ће бити отворене изложбе икона групе аутора и „Божанско надахнуће – Мирослављево јеванђеље“, дуодраме: „Патријарх Павле – бити човек међу људима и нељудима“ и „Човјек висине“, концерти браће Теофиловић, Дивне Љубојевић , и Удружења гуслара Михаило Миловановић, као и књижевно вече Горана Петровића и промоција романа „Иконостас“. 

„При Културном центру ради „Златибор прес“ који води рачуна о свим догађањима у нашој општини. Све што се дешава на територији наше општине наша прес служба објављује, тако да се ми надамо да ћемо то да наставимо и у следећој години, да будемо на услузи и свом Културном центру и целој општини“ нагласила је Даница Јевтић Шишовић. 

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама