OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Katići, selo u kome ima duplo više turista od stanovnika

Kao retko koje selo, Katići kod Ivanjice, raspolažu sa skoro dve stotine postelja za smeštaj gostiju. Uz domaćine sa dugogodišnjim iskustvom u turizmu, domaću hranu i gotovo netaknutu prirodu već dugo imaju značajno mesto na turističkoj mapi Srbije.

Malo selo, ali odavno poznata adresa za turiste iz čitavog sveta. Kada upoznaju domaćine i dožive čari seoskog turizma u planinskom kraju, mnogi u Katićima postanu redovni gosti.

„Svaki dan prošetam 15-20 kilometara peške i volim planinu, vazduh. Svejedno je kiša, sunce, šetamo“, tvrdi gošća iz Rusije Ljilja Suslova.

Obradovići se turizmom bave više od tri decenije, neprekidno ulažu i proširuju ponudu. Od ove godine u tri novoizgrađene vile gostima su otvorili vrata luksuzno opremljenih apartmana.

„Ima puno interesovanja, prebukirani su maltene jun, jul i avgust. Mada, ima još pomalo negde da se nađe mesto. Primamo i vaučere, tako da možemo da spremno dočekujemo sezonu“, vlasnica seoskog turističkog domaćinstva Svetlana Obradović.

I u hotelu u Katićima zbog odličnog smeštaja i brojnih sportskih i zabavnih sadržaja često borave grupe gostiju, a u harmoniji sa prirodom su i zasebne brvnare, za koje je sve veće interesovanje.

„Ovi smeštaji imaju sjajnu šansu, nalaze se u okruženju sjajne prirode, nalaze se na nadmorskoj visini od 1.054 metra i to je velika prednost u odnosu na neke hotele koji se nalaze na nižim terenima“, ističe vlasnik hotela i brvnara Boro Ilić.

O lepotama Katića i Mučnja se priča i dugo nakon posete
Da gosti bolje upoznaju okolinu i istorijske lokalitete sada se uređuje prostor gde je bio Karađorđev šanac. Od prošle godine sa vrha Mučnja, sa uređenog vidikovca mogu uživati u neprocenjivom pogledu.

„Mi ćemo se u budućnosti protuditi da još nekoliko lokaliteta uredimo u okolini Ivanjice tako da pored smeštaja, pored hrane iz ovih krajeva gosti mogu da izađu, mogu da prošetaju, mogu da dođu na neko od ovih mesta i to je nešto što će biti deo sadržaja u turističkoj ponudi Ivanjice“, kaže Miloje Ostojić iz Turističke organizacije Ivanjice.

U turizmu se za Katiće i Mučanj odavno zna, a o lepotama boravka u ovom ivanjičkom turističkom selu dugo prepričava. Uz mir, svež planinski vazduh i gostoprimstvo, pravi je izbor za odličan odmor.

Izvor: rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Mladi Užičanin Nemanja Kojić snimio svoj prvenac (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gradnja po novim pravilima: Tara neće proći kao Zlatibor

Oglasna Tabla

Tri nova slučaja infekcije u Čajetini

Oglasna Tabla

Rodi ti se ćerka i ti joj probušiš uši. Raspolažeš njenim telom kao da je tvoje.

Oglasna Tabla

U ponoć ističe rok za prijavljivanje za pomoć od 100 evra

Oglasna Tabla

Vitaminska bomba: Krem čorba od celera i jabuke

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za petak – 5. jun

Oglasna Tabla

Danas dodeljeni ugovori za zaposlenje 53 lica u Novoj Varoši!

Oglasna Tabla

Ubrzani radovi na rekonstrukciji puta Užice – Sušica

Oglasna Tabla