ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Караван “Заједно можемо” у Ужицу (ВИДЕО)

Караван “Заједно можемо” посетио је Ужице. Том приликом у име удружења „Будимо заједно“ новинарка Деа Ђурђевић уручила је на састанку у Кабинету градоначелнице поклон ужичком параатлетичару Небојши Ђурићу.

 

Долазак каравана “Заједно можемо” по речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, још једна је прилика да се истакне одлична сарадња са ужичким удружењима особа са инвалидитетом.

“Њихове идеје, предлози, проблеми , за нас су смернице и по питању финансијске, али и свих других облика подршке. Такође знате да се трудимо да особе са инвалидитетом укључимо у све активности, почев од креирања важних и стратешких докумената до учешћа у традиционалним манифестацијама  и програмима. На нашу подршку могу да рачунају и када је у питању повећање приступачности, где је остварен значајан напредак у претходних неколико година и то изградњом прилазних рампи, лифтова, тактилних стаза, набавком адекватних возила у јавном саобраћају. Пратимо спортске и остале успехе и резултате и посебно их награђујемо, а стипедијама подржавамо успехе у школама и на факултетима. Наравно увек има простора за боље и више али сигурна сам, заједно, као и до сада, наставићемо у смеру унапређења и побољшања квалитета живота како чланова удружења особа са инвалидитетом , тако и сваког појединца”, нагласила је градоначелница.

Овај караван обишао је неколико градова у Србији, са циљем истицања позитивног примера успешне особе са инвалидитетом у локалним самоуправама. У Ужицу је један од њих параатлетичар Небојша Ђурић и њему је као знак пажње Деа Ђурђевић новинарка и председница удружења “Будимо заједно” уручила поклон.

“Ми смо караван који путује Србијом, информише и жели да окупи све локалне самоуправе, а пре свега особе са инвалидитетом које желе да остваре своја права. Зато нам је важан тај први јавни регистар особа са инвлаидитетом, да упознамо све са оним што ми радимо и да видимо шта је оно што је нама потребно. Када кажем нама, мислим нама као категорији особа са различитим врстама инвалидитета којих има од 500 до 700 хиљада на територији читаве Србије, само нигде нисмо пописани. Треба да будемо пописани, да бисмо знали коме шта треба и тражили да се остваре наши циљеви. Држава је вољна, разговарали смо, само морамо ми заједно да будемо сложни и зато је име каравана “Заједно можемо”.

Небојша Ђурић се у своје и име свих особа са инвалидитетом захвалио на активностима које релаизује караван.

“Хвала граду Ужицу и нашој градоначелници, а наравно и нашој хероини Деи Ђурђевић на овом каравану и напорима. Желимо да се и остали градови угледају на наш који нама излази у сусрет, помаже и прилагођава се нашим потребама. Важна је наша слога за даље унапређење положаја особа са инвалидитетом и једнако је важно да изађу из сенке и баве се стварима које воле било да је у питању спорт или нека друга активност”.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији данас претежно облачно и хладно време, на планинама снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почеле прве уплате 10.000 динара средњошколцима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Унапређење система бесплатне правне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град донирао возило за потребе Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело пријављивање осмака за трећи предмет који ће полагати на завршном испиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли ће бити снега за празнике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број обољења сличних грипу; најугроженија деца до треће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство позвало удружења на састанак о коришћењу буџетских средстава за пољопривреду у 2024. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси „Градови у фокусу” и у области уметничке игре и ликовних уметности

ОГЛАСНА ТАБЛА