OGLASNA TABLA – INFO
Uncategorized

Karavan umetnosti stigao na Zlatibor

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibora, otvorena je izložba fotografija „Umetnički karavan“ koja prikazuje prvih deset godina u životu Ariljske letnje muzičke manifestacije. Autori fotografija su domaći umetnici koji su dali poseban osvrt na ono što se dešavalo proteklih devet leta u Arilju, kako bi na simboličan način istakli značaj predstojećeg desetog ARLEMM-a.

ARLEMM 2019 biće otvoren u Arilju 20.jula, a među brojnim kvalitetnim ivođačima, izdvaja se Stefan Milenković, koji će pored nastave mladim talentima, održati i motivaciono predavanje „Živi život u svom ritmu“, kao i koncert uz kamerni orkestar Muzikon u prelepom ambijentu ostrva Uski Vir, na obalama Rzava – najčistije reke u Srbiji. Pored Milenkovića, još jedan orkestar – svetski a ujedno naš – Barselona Balkan Džipsi orkestra, ulepšaće atmosferu festivala i pospešiti magičnu bajku koja krasi Arilje tokom 16 dana trajanja manifestacije.
I ove godine, dešavanja će biti prenođena uživo na interenetu, putem Telenor mreže.
Edukativi i koncertni programi manifestacije ARLEMM održavaju se u Arilju od 20. jula do 4. avgusta 2019. i čine ga tri celine:

„ARLEMM Umetnički karavan“ – izložba fotografija koja je osmišljena sa željom da se kvalitetne umetničke vrednosti promovišu širom zemlje. Karavan je krenuo na svoj put kroz Srbiju iz Beograda, prolazi kroz Novi Sad, Čačak, Užice, Zlatibor, Požegu, Ivanjicu – i stiže u Arilje na dan otvaranja manifestacije ARLEMM 2019, a u avgustu posećuje Valjevo i Kosjerić.
ARLEMM manifestacija i ARLEMM art festival (20. jula – 4. avgusta) je jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića, Barselona balkan džipsi orkestra, orkestra MUZIKON, orkestra Metamorfozis, Del arno benda i mnogih drugih.

Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.
ARLEMM 2019 realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, u saradnji sa Opštinom i Bibliotekom Arilje, Sokojem, kompanijama Extreme intimo i Telenor.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Zlatiborskom okrugu 58 novih slučajeva „covid 19“ virusa

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 30. jun

Oglasna Tabla

Vuk Šiljković đak generacije u OŠ „Dušan Jerković“

Oglasna Tabla

Važno obaveštenje Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica

Oglasna Tabla

Preliminarni rezultati: Užička metla ostala na 2,9 %

Oglasna Tabla

Manastirski paprikaš: Sočan i zdrav posni ručak na kašiku, koji će vas dugo držati sitim

Oglasna Tabla

Danas do 30 stepeni, posle podne promenljivo oblačno

Oglasna Tabla

ODUŠEVILI: Novi hit iz Užica obrade pesme iz filma „Ko to tamo peva“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ponovljeno suđenje za ubistvo užičkog pogrebnika: Sa dva hica upucan u njegovom pogrebnom preduzeću

Oglasna Tabla