ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Караван радости и пријатељства на Златибору

Општина Чајетина у петак 19. маја биће домаћин Каравана радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих. Свечано отварање планирано је на Краљевом тргу на Златибору у 10 часова. 

Дечаци и девојчице из Чајетине, традиционално су учесници ове манифестације која се већ десет година одржава у Србији. Овога пута такмичење ће се одржати у дисциплинама 3×3 (дечаци и девојчице 2007. годиште и млађи), Lino између две ватре (категорије 2012. и млађи и 2014. и млађи), атлетика (трка на 60м, категорија 2012. и млађи и 2014. и млађи)), Coca – cola куп за дечаке и девојчице (2007. и млађи) и мали фудбал (дечаци 2012. и млађи). Победници турнира избориће пласман на Регионално финале које се у јуну одржава у Чачку. Најбољи Симовци из Србије дружиће се на Државном финалу у Бањи Ждрело од 10. јула. Традиционално, Међународна завршница одржава се у Сплиту, где са окупљају најбољи из све три земље учеснице Игара – Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

Одржавање Спортских игара младих у Чајетини подржалi су  Oпштина Чајетина и Спортски савез Чајетина.
У марту месецу, Спортске игре младих и генерални спонзор Игара у Србији, компанија Дунав осигурање, покренули су кампању „Пружам руку, не подмећем ногу“, чији је циљ указивање на све облике вршњачког насиља и проналажење начина како да се реше такве ситуације. Марија Михајловић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих је нагласила да су fair-play и дружење у фокусу Игара од њиховог оснивања, али да сада сви имају жељу да пошаљу још снажнију поруку:

– Као највећа аматерска спортска манифестација за децу и младе у Европи, Спортске игре младих ће наставити да код деце развијају спортски дух, јер сви имамо заједнички циљ, да нам деца буду срећна и здрава. Позивам децу, али и све одрасле који су им подршка да нам се придруже на спортским теренима, одакле ћемо поред најлепших спортских, послати и важну поруку да у животу треба да будемо они који пружају руку, а не подмећу ногу.
Прилику да пошаљу поруку против вршњачког насиља имаће и Симовци из Чајетине. На крају десете сезоне, прогласиће се најбоље поруке, ове године знаћемо и где је публика показала фер навијање, али ће се изабрати и троје деце коју ће компанија Дунав осигурање наградити стипендијским осигурањима.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула