Home / FOTO RAZGLEDNICA / Karavan iz Herceg Novog na Zlatiboru najavio Praznik mimoze

Karavan iz Herceg Novog na Zlatiboru najavio Praznik mimoze

Kraljevim trgom na Zlatiboru je prodefilovao Karavan kojim je najavljen 49. Praznik mimoze u Herceg Novom. Hercegnovske mažoretke, gradska muzika i klovnovi doneli su vedrinu karnevala i duh Mediterana na snežni Zlatibor.

Karavan mažoretkinja sa orkestrom našao se u neobičnom okruženju na snegom pokrivenom zlatiborskom trgu na Zlatiboru. Karakteristična koreografija privukla je pažnju Zlatiboraca i posetilaca, a cilj je promocija 49. praznika mimoze koji će se u Herceg Novom održati od 28. januara do 25. februara, a svečano otvaranje je 3. februara.

Pored karnevalske povorke i koncerta Nine Badrić, u programu su i dva velika tradicionalna maskenbala kao i fešta od mimoze, ribe i vina. Delegacija iz opštine Herceg Novi posetila je i rukovodstvdo bratske opštine Čajetina.

Promotivni karavan iz popularnog turističkog crnogorskog grada će posle Zlatibora posetiti Jagodinu, Beograd, Bijeljinu i Banjaluku. Praznik mimoze organizuje Opština i Turistička organizacija Herceg Novi i Javna ustanova kulture Herceg Fest.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/