OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Капије Старог града сваког викенда отворене за посетиоце

Ужице – После завршене реконструкције капије Старог града осд суботе 26. марта отварају се за посетиоце сваког викенда од 10 до 16 часова.

Како истиче градска већница за заштиту животне средине, енергетску ефикасност и туризам Нада Јовичић, стекли су се услови да се отвори туристичка сезона, а са њом и капије Старог града.

“Желимо да свим суграђанима, посетиоцима и туристима покажемо шта смо урадили у претходном периоду и како сада изгледа наша тврђава. Зато ћемо од суботе 26. марта отворити капије Старог града и сваког викенда у времену од 10 до 16 часова омогућити обилазак тврђаве уз пратњу туристичког водича, ангажованог од стране Туристичке органзације Ужице. Оно што је значајно је да се улазнице неће наплаћивати, иако ће се карте делити на самом улазу. За сваког посетиоца биће нумерисана карта, што значи да ће сваки посетилац бити осигуран у оном делу који је дозвољен за обилазак. Групе ће се смењивати на пола сата и за то време ће капија на улазу бити затворена. Овом приликом позивам све Ужичане да искористе лепо време и посете Стари град, али и туристичке организације и агенције да најаве своје туре јер постоји могућност отаврања Старог града и радним данима у договору са Туристичком организацијом Ужице”.

У претходном периоду уложена су значајна средства у реконструкцију Старог града. Министарство културе определило је 8,5 милиона динара, амбасада САД-а 8 милиона динара, Министарство трговине и туризма 22,5 милиона динара а Град Ужице 24 милиона. У току претходне године Министарство туризма определило је и 10 милиона динара за геомеханичка испитивања, неопходна за израду пројектне документације, за мост који ће Стари град спојити са магистралним путем према Златибору.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је Преображење Господње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас до 39 степени, а онда следи потпуни преокрет!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА