ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Капије Старог града сваког викенда отворене за посетиоце

Ужице – После завршене реконструкције капије Старог града осд суботе 26. марта отварају се за посетиоце сваког викенда од 10 до 16 часова.

Како истиче градска већница за заштиту животне средине, енергетску ефикасност и туризам Нада Јовичић, стекли су се услови да се отвори туристичка сезона, а са њом и капије Старог града.

“Желимо да свим суграђанима, посетиоцима и туристима покажемо шта смо урадили у претходном периоду и како сада изгледа наша тврђава. Зато ћемо од суботе 26. марта отворити капије Старог града и сваког викенда у времену од 10 до 16 часова омогућити обилазак тврђаве уз пратњу туристичког водича, ангажованог од стране Туристичке органзације Ужице. Оно што је значајно је да се улазнице неће наплаћивати, иако ће се карте делити на самом улазу. За сваког посетиоца биће нумерисана карта, што значи да ће сваки посетилац бити осигуран у оном делу који је дозвољен за обилазак. Групе ће се смењивати на пола сата и за то време ће капија на улазу бити затворена. Овом приликом позивам све Ужичане да искористе лепо време и посете Стари град, али и туристичке организације и агенције да најаве своје туре јер постоји могућност отаврања Старог града и радним данима у договору са Туристичком организацијом Ужице”.

У претходном периоду уложена су значајна средства у реконструкцију Старог града. Министарство културе определило је 8,5 милиона динара, амбасада САД-а 8 милиона динара, Министарство трговине и туризма 22,5 милиона динара а Град Ужице 24 милиона. У току претходне године Министарство туризма определило је и 10 милиона динара за геомеханичка испитивања, неопходна за израду пројектне документације, за мост који ће Стари град спојити са магистралним путем према Златибору.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику