Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Канцеларија за младе и нова траса гондоле на Златибору

Чајетина – Министар туризма и омладине Хусеин Мемић, председник Општине Чајетина Милан Стаматовић и директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић сложили су се да би отварање Канцеларије за младе био прави потез у циљу наставка свих оних активности које ове три институције спроводе ослушкујући потребе младих данашњице и стварања услова да они у својим локалним срединама и у држави Србији виде своју и будућност својих породица.

Домаћини су министру Мемићу представили и све оне планове развоја туризма на најпосећенијој планини у Србији, од којих су свакако најзначајнији пројекат изградње новог крака златиборске Голд гондоле од међустанице постојеће трасе код Рибничког језера до врха Чигота и пројекат изградње 20 спортских терена у близини центра насељеног места Златибор, чиме ће се ова планина сврстати у сам врх понуде за припреме најзначајнијих спортских екипа из Европе и читавог света.

Министру је представљен и пројекат изградње најмодернијих голф терена као и савремени аутодром који поседује само неколико највећих европских туристичких центара. У плану је и изградња великог броја пешачких и бициклистичких стаза како би Златибор у потпуности задовољио потребе свих својих посетилаца.

Током заједничке вожње златиборском гондолом, најдужом ове врсте на свету, министар Мемић је изразио спремност да заједнички са локалном самоуправом и туристичком организацијом ради на развоју свих оних пројеката који ће додатно утицати на побољшање туристичке понуде Србије, како у региону, тако и према све захтевнијим туристима широм света.

Фото: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА