ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Канцеларија за младе и нова траса гондоле на Златибору

Чајетина – Министар туризма и омладине Хусеин Мемић, председник Општине Чајетина Милан Стаматовић и директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић сложили су се да би отварање Канцеларије за младе био прави потез у циљу наставка свих оних активности које ове три институције спроводе ослушкујући потребе младих данашњице и стварања услова да они у својим локалним срединама и у држави Србији виде своју и будућност својих породица.

Домаћини су министру Мемићу представили и све оне планове развоја туризма на најпосећенијој планини у Србији, од којих су свакако најзначајнији пројекат изградње новог крака златиборске Голд гондоле од међустанице постојеће трасе код Рибничког језера до врха Чигота и пројекат изградње 20 спортских терена у близини центра насељеног места Златибор, чиме ће се ова планина сврстати у сам врх понуде за припреме најзначајнијих спортских екипа из Европе и читавог света.

Министру је представљен и пројекат изградње најмодернијих голф терена као и савремени аутодром који поседује само неколико највећих европских туристичких центара. У плану је и изградња великог броја пешачких и бициклистичких стаза како би Златибор у потпуности задовољио потребе свих својих посетилаца.

Током заједничке вожње златиборском гондолом, најдужом ове врсте на свету, министар Мемић је изразио спремност да заједнички са локалном самоуправом и туристичком организацијом ради на развоју свих оних пројеката који ће додатно утицати на побољшање туристичке понуде Србије, како у региону, тако и према све захтевнијим туристима широм света.

Фото: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)