OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Kampanja Narodne stranke za bojkot izbora u Užicu

Akivisti Narodne stranke u Užicu su organizovali akciju tokom koje su, na Trgu partizana, razgovarali sa građanima i delili promotivni materijal, u okviru kampanje za bojkot izbora 21. juna.

„Narodna stranka i ostale stranke u bojkotu su suočene sa neviđenom zloupotrebom nacionalnih frekvencija i medijskog prostora. Iako je bojkot politička borba i izraz političke slobode i izbora jednako, ako ne u ovom trenutku i više, nego učešće na izborima, mediji protivzakonito isključuju stranke u bojkotu iz predizbornog programa, tako da se građani informišu iz svega nekoliko slobodnih medija“, navela je Ivana Parlić, poverenica užičkog odbora te stranke.

Ona je dodala da je isto stanje i u lokalnim medijima, u kojima se održava privid predizborne utakmice i u kojima se mogu čuti samo predstavnici stranaka koje izlaze na izbore.

Istakavši da je ozbiljno krivičnio delo kada se traži od građana da glasaju za određenu stranku i da to fotografišući dokazuju, ona je pozvala građane da prijavljuju takve zlouptrebe.

„Mnogi građani osećaju pritisak i ucenu naročito u javnim preduzećima, državnim organima, institucijama i organima lokalne samouprave, ali krajnje je vreme da se svi izborimo za zemlju u kojoj nijedan građanin neće biti ucenjen“, rekla je, između ostalog, poverenica užičkog odbora Narodne stranke.

Uz ocenu da „kad nema slobode da se bira, nema izbora“, ona je navela da je „atmosfera u kojoj se odvijaju izbori kulminacija neprekidne, nezakonite i vulgarne kampanje koja traje godinama“.

„To je kampanja čiji je krajnji cilj da građani odustanu od kontrole vlasti, vladavine prava, slobodnh medija i, na kraju, od zdravog razuma. Da pristanu na život u besperspektivnoj zajednici u kojoj ne postoje jasne granice između predstavnika vlasti i kriminalno-koruptivnih udruženja i u kojoj su sve institucije otete od građana. Bojkot je jedini način da se tome kaže ne i da jasno pokažemo da postoji granica preko koje ne možemo dozvoliti da se krše slobode i dostojansvo građana.“

„Bojkot nije samo borba da se obezbede uslovi za slobodne izbore, to je borba da se Srbija civilizacijski vrati iz najdublje političke tame u Evropi“, poručila je Ivana Parlić.

Ne pristajati na ucene

„I pored zloupotrebe svih državnih resursa za potrebe kampanje Srpske napredne stranke, građani Užica u velikom broju razumeju ideju bojkota, kao izraz otpora bezakonju“, kazala je Parlić i pozvala Užičane da bojkotom pokažu političku zrelost i odgovornost i da ne pristaju na političke pritiske i ucene“.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vučić: Vakcinisaćemo dva miliona ljudi

Oglasna Tabla

Policijski čas u Beogradu od petka do ponedeljka

Oglasna Tabla

Čajetina odoleva infekciji Covid 19

Oglasna Tabla

Uvedena vanredna situacija u Varoši – neće biti Zlatarfesta!

Oglasna Tabla

Slavna srpska virusološkinja dr Ana Gligić ima optimističnu prognozu: Sledi naglo opadanje koronavirusa!

Oglasna Tabla

Na području Zlatiborskog okruga potvrđena 94 nova slučaja „covid 19“ virusa

Oglasna Tabla

Goran Stevanović: „Ovo su tri simptoma zbog kojih morate odmah da se javite u KOVID AMBULANTU, počne lako, ali se onda pogorša“

Oglasna Tabla

„Klinička slika dece ozbiljnija nego u prvom naletu virusa“

Oglasna Tabla

Nove mere: Obavezne maske, prekinut rad PU, ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata

Oglasna Tabla