ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Кампања „Дај педалу раку“ од суботе 23. септембра

Поводом обележавања међународног Месеца борбе против рака дојке, Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке ‘”Јефимија’” и град Ужице, традиционално 9. годину за редом, у суботу, 23. септембра у 11 часова, испред ресторана “Плажа” на Градској плажи, организује скуп подршке кампањи “Дај педалу раку” у сарадњи са Женским центром Милица, а под институционалним покровитељством Министарства здравља , Министарства омладине и спорта и подршком Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”.

“Имајмо на уму да Србија са својих 4.600 оболелих и 1.600 умрлих годишње, у европском просеку по броју оболелих, али на првом месту по броју умрлих у Европи!!! Годишње од рака дојке, који је излечив преко 90% ако се открије на време, умре 1600 жена али немојмо занемарити податак да рак дојке преживи РАК ДОЈКЕ ПРЕЖИВИ 3.000 жена захваљујући чињеници да се рак открио и лечио на време одговарајућим терапијама!!!

Овом изузетно значајном кампањом сви заједно скренућемо пажњу на важност редовних прегледа и самопрегледа, промовишући здраве стилове живота, међу којима су умерена тежина, рекреација и бициклизам идеални за жене како у случају превенције тако и рехабилитације код жена оперисаних од карцинома дојке, које су због смањене функције руке ограничене избором спорта”, наводи се у саопштењу “Јефимије”.

Овај скуп се организује као наставак ранијих активности, под покровитељством града Ужица који је пре шест година потписао Меморандум о сарадњи са организаторима манифестације – Женским центром Милица. Догађај је уврштен и у календар прославе Дана града Ужица за 2023. годину.

Током целог октобра на лед екрану на Тргу партизана, редовно ће бити емитоване мотивационе поруке о неопходности редовних контролних прегледа и самопрегледа који ће бити илустровани и кратким филмом.

Кампања се реализује у 30 градова Србије, Словеније и Хрватске, а Ужице се кампањи придружује кроз рекреацију, шетњу и вожњу до Великог парка. На крају догађаја, пинк балони полетеће у небо за све оне које нису успеле да се изборе са овом болешћу.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Паб квиз

ОГЛАСНА ТАБЛА