13.7 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„KAMP PRIJATELJSTVA“ – NA ZLATIBORU BORAVI 350 MALIŠANA POD POKROVITELJSTVOM OPŠTINE ČAJETINA I MANASTIRA HILANDAR

Čajetina – Pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i manastira Hilandar, na Zlatiboru se i ove godine realizuje „Kamp prijateljstva“, navodi se na sajtu opštine Čajetina. Srpska deca lošeg materijalnog statusa iz Eparhije gornjo-karlovačke, Knina i Kistanje – Eparhija dalmatinska, iz svih enklava Kosova i Metohije eparhija Raško-Prizrenska, Preševa, Bujanovca, Trgovišta – Eparhija vranjska, njih oko 350 boravi na Zlatiboru u periodu od 16. do 23. jula.

Reč je o deci koja žive u teškim uslovima, na ugroženim srpskim teritorijama, a okupljeni u –Kampu prijateljstva- , mnogima je ovo prvi odlazak iz sredine u kojoj žive. Omogućena im je sjajna prilika da šire prijateljstva i da se druže.

Foto: Opština Čajetina

Tokom boravka za decu su organizovane brojne aktivnosti, kao i obilasci turističkih lokaliteta na teritoriji opštine Čajetina. Uz podršku Avantura parka i Dino parka, mališani su uživali u sadržajima koje nude, uz podršku Turističke organizacije Zlatibor obišli su Stopića pećinu, od strane Muzeja na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno omogućen je obilazak muzeja, JP“Skijališta Srbije“ darovalo je panoramsku vožnju žičarom na Torniku, dok je luna-park „Obilić“ obezbedio zabavu sa svojim sadržajima. Deca su posetila i hram Preobraženja Gospodnjeg, dok su tokom šetnji Zlatiborom obišli i spomenik na Šumatnom brdu.

U znak zahvalnosti opštini Čajetina, koja im je omogućila boravak na Zlatiboru, u četvrtak 20. jula u 12 časova u Domu kulture u Čajetini, polaznici kampa održaće priredbu. Pomenutom događaju, pored rukovodstva opštine Čajetina, prisustvovaće i vladika Pahomije, predstavnici sveštenstva eparhija iz kojih deca dolaze. Najavljeno je i učešće pesnika Ljubivoja Ršumovića i Matije Bećkovića.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Našem Nemanji Kovačeviću uručena nagrada „Svetislav Milić“

Oglasna Tabla

Đorđe Balašević doživeo infarkt!

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla