METEOROLOZI Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuju za danas umereno oblačno vreme na severu Srbije, sa sunčanim intervalima. U Negotinskoj Krajini biće pretežno sunčano, u ostalim krajevima oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom, a na visokim planinama i sa slabim snegom. Posle podne očekuje se prestanak padavina i delimično smanjenje oblačnosti. Duvaće slab i umeren vetar, povremeno jak na istoku. Temperature od najniža dva ujutru do najviših dnevnih 15 stepeni.

Za drugi dan vikenda predviđeno je razvedravanje posle oblačnog jutra. Očekivane temperature su od nule do 15 stepeni Celzijusa.

Iduća sedmica počeće sa pretežno sunčanim i osetno toplijim vremenom. Duvaće slab i umeren vetar, a u Vojvodini i planinskim predelima ponegde i jak. Najniža temperatura biće jedan stepen ispod nule, a najviša očekivana čak 21 stepen Celzijusovih. U utorak ujutru i pre podne u severnim, a posle podne i u ostalim krajevima očekuje se prolazno naoblačenje, mestimično s kišom i zahlađenjem. Temperatura će posle jutarnjih od jedan do osam stepeni dostizati do 17. podeoka.

U sredu i četvrtak trebalo bi da bude promenljivo oblačno, toplo i uglavnom suvo vreme. U petak se očekuje naoblačenje sa kišom i novim padom temperature, a na planinama sa snegom, koje će u petak zahvatiti severne krajeve, a u subotu se preseliti i na jug Srbije. Od nedelje ponovo suvo i toplije vreme.

Izvor:novosti.rs