13.5 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

KAKO UČINITI DA OBUĆA NE PROPUŠTA VODU

 To što je uradila, njega je šokiralo. Za samo par minuta bilo je drugačije. Kada se i sami uverite u to, poželećete isto da uradite. Kao i ja!

Zima je i vreme kada je bitno da je obuća koju nosimo vodootporna, topla i suva. Kako poznata izreka kaže da „dobra čizma glavu čuva“, a kako želimo da sačuvamo one koje volimo, u skladu s tim donosimo vam sjajno rešenje. Novac koji možda nemamo ne mora da bude razlog da ne pokažemo pažnju onima do kojih nam je stalo. Kao što je to uradila ona…

U početku njen način bio je korišćenje vodootpornog spreja, iako ga je nanosila svakodnevno, rezultati su izostali. Kako to nije uspela, odlučila se za „primitivnu“ varijantu – pčelinji vosak.

Korišćenje pčelinjeg voska za hidroizolaciju obuće

Kako biste započeli ovaj proces, morate imati obuću koja je od prirodne ili veštačke kože, a pored toga neophodan vam je pčelinji vosak, četkica za zube ili neka slična i fen za kosu.

1.Ako je obuća prljava, neophodno je ukloniti sve nečistoće, kako bi vosak što bolje prianjao za obuću. Ukoliko negde ostane prljavo, moguće je da vosak neće moći da se apsorbuje. Ovdje možete da koristite vlažne maramice za bebe, ili maramice za dezinfekciju koje će zasigurno ukloniti nečistoće

2.Pre nego što pristupite nanošenju voska, neophodno je da obuću dobro osušite u čemu se možete poslužiti fenom za sušenje kose.

3.Sledeći korak podrazumeva otapanje pčelinjeg voska na niskim temperaturama, a u njega možete da dodate i neki miris ili mirisno ulje koje možete da kupite u apotekama.

4.Kada se vosak istopio, u njega umočite staru četkice i počnite sa premazivanjem u određenim vremenskim intervalima, dok ne prekrijete cijelu površinu. Pazite na vosak nanosite ujednačeno,  da ne ostaju nikakve grudvice.

Zar nije jednostavno? Proces je završen, obuća bez gotovo ikakvih ulaganja spremna za sve vremenske uslove, a vi zadovoljni. Podelite ovo sa vama dragim osobama kako bi i oni mogli da se pobrinu i obraduju svoje najdraže. Ne brinite ako obuća malo promeni boju, i ne zaboravite da na ovaj način sačuvate i svoju glavu.

vosak

vosak1 

 vosak2

vosak3

vosak4

vosak6

vosak7

vosak8

vosak9

vosak10

 

Izvor: http://kakonapraviti.net/

output_sm3ln4

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla