12.1 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Kako pronaći odmor od gradske buke? Seoski turizam idealno rešenje

U porodici Melović u zlatiborskom selu Rožanstvo, pod istim krovom žive četiri generacije. Najstariji od 11 članova ima 86 godina, a najmlađi 4 meseca. Domaćinstvo se razvija na temeljima koje su postavili njihovi preci.
,,Ovde sam rođen, ostao sam da živim sa svojom porodicom, na ovom mestu gde su se nastanili moji preci pre 100 godina”, kazao je Dragan Melović i dodao da je ljubav prema selu koju su mu preneli njegovi preci presudila odluci i da se trudi da je prenese i na njegove potomke.

Kada su ostali bez posla, on i njegova supruga Gordana odlučili su da vrata svog doma otvore za turiste. Seoskim turizmom se bave već 12 godina, a najviše ih posećuju roditelji sa malom decom iz svih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva. Gordana kaže da njihove turiste najviše privlači upravo taj mir obojen cvrkutom ptica koji mogu osetiti u seoskom domaćinstvu.

,,Mogućnost da uživaju u svojoj prvoj jutarnjoj kafi, koju nemaju zbog svojih svakodnevnih obaveza, da ih niko ne ometa je nešto što im je najviše potrebno, a ovde su to pronašli kod nas”, istakla je Gordana i dodala da njihovi gosti odmor nalaze u setnji prelepim predelima Zlatibora.

Domaćini u šali kažu da turisti, ako žele, mogu da osete kako izleda jedan radni dan na selu.

,,Mogu da se priključe da pomognu oko krava, ovaca, svinja, da idu u njivu, livadu. Mnogi pokazuju interesovanje, ali je ono kratkog daha”, kroz osmeh je rekla Goca.

Inače selo Rožanstvo se nalazi na 19 kilometara od centra Zlatibora, a ko želi mir i odmor, sa lakoćom će naći put do njega.

Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla