Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Како је направљена и нахранила цео трг у Ужицу највећа комплет лепиња на свету (ВИДЕО)

Сваке године у оквиру „Жестивала“ у Ужицу један дан буди највећу пажњу, а то је дан када се на Градски трг доноси највећа лепиња са све или ти чувена комплет лепиња из пекаре „Код Шуљаге“. Тако је било и ове године на шести дан Жестивала.

“У лепињу ставимо јаје, домаћи кајмак и све то умућкамо и ставимо у специјалну фуруну да се запече. По жељи муштерија додајемо претоп”, рекао је Драган Лазић, пекар из надалеко чувене ужичке пекаре “Шуљага”.

Џиновску лепињу изложили су у центру Ужица у оквиру „Жестивала“. Пекар Драган каже да би била још већа да га не ограничива величина пећница. Лепиња са све једе се прстима, обично прво поклопац који се може умакати у средину са претопом, колико и како ко воли.

“Сваке године се трудимо да лепиња буде још већа и већа. Чак и не бројимо колико јаја, кајмака и претопа стављамо. Не такмичимо се ни са ким, али ова наша лепиња могла би да уђе у Гинисову књигу рекорда”, рекао је Лазић.

Огласна табла

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржани “Михољски сусрети села” у Луновом Селу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Ужице – Бела Земља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: У селу се рађају људи, а у градовима – кућни љубимци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Давор поново оборио Гинисов рекорд: Рођен без леве шаке, а успео да победи светског шампиона у рађењу склекова на једној руци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичка организација Златибор обележила Светски дан туризма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак – 26. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА