ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗАНИМЉИВОСТИ

Како је најјефтиније платити рачуне, у пошти, банци или преко Интернета? Прочитајте савете уз које ћете уштедети сваког месеца!

Многи се питају како је најјефтиније платити рачуне, а иако постоје попусти и погодности за плаћање различитих месечних обавеза, догоди се да их људи и не знају, па нису упућени у то како да прођу јефтиније за струју, Инфостан… Савети за штедњу и ефикаснији кућни буџет увек добро дођу, а овако ћете уштедети када плаћате рачуне!

Провизије
Само на провизије за плаћање комуналија, на шалтерима годишње „оставимо“ 3.000 динара, а уколико плаћамо преко Интернета, у банкама ће нам наплатити од десет до 30 динара провизије. Ако месечно платимо пет основних рачуна тим путем, уз просечну накнаду од 20 динара, то је на годишњем нивоу 1.200 динара у провизијама – више него двоструко јефтиније од чекања у реду, штеди вам и време и новац.

Попусти
Ако Инфостан платите до 15. у месецу, имате пет одсто попуста на следећи рачун, где год га плаћали. А уколико струју, воду и грејање платите на време, следећег месеца рачун ће бити умањен за пет до седам одсто.

Плаћање у пошти
Ако платите Инфостан у пошти, провизије нема, али за струју, телефон или кабловску провизија је 50 динара по рачуну, што је скупље него у банци. Ако ове рачуна намирите на благајнама комуналних предузећа, нема провизије што многе грађане мотивише да оду на шалтер. Душан Узелац из „Каматице“ каже за РТС да су два разлога за одласке на шалтере, један је такорећи друштвени, али други је питање сигурности.

 
„Старији грађани нису баш неуки да не могу да науче дигитално плаћање и онлајн плаћање. Више мислим да је то једна укорењена навика изласка из куће и комуникација у крају са комшилуком, али и са друге стране постоји нешто што се не види, а то је да је терет доказивања да сте нешто платили и даље на вама и зато у народу постоји да ја имам уплатницу, ко зна шта ће то да буде“, навео је Узелац.

Дакле, најјефтиније је платити рачуне на благајнама комуналних предузећа до 15. у месецу. Следећа најјефтинија варијанта је да их платите путем Интернета у року који вам омогућава остварење попуста.

Извор Мондо
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА