ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Кајак опет плови Ђетињом

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Међу летњим атракцијама у понуди Туристичке организације Ужица су и „Зип-лајн авантура” и тврђава Стари град
Ужице – Примамљива је клисура реке Ђетиње, кутак ненарушене природе у заштићеном пределу надомак Ужица. Редовно привлачи шетаче, бициклисте, а од минулог викенда и кајакаше. Управо је почела сезона вожње кајака по овој реци, као и остали летњи садржаји у клисури.

У тој понуди Туристичке организације Ужице, истакнута је и „Зип-лајн авантура”, адреналински спуст са средњовековне тврђаве Стари град до подножја код Читакове стене. Задовољство за одважне кошта 1.200 динара, а планирано радно време у предсезони је викендом од 12 до 19 часова.

Обилазак тврђаве Стари град, која је од камене руине после обнове постала привлачна атракција за туристе, у току маја је предвиђена викендом од 10 до 16 часова. Улазак је бесплатан, уз пратњу водича.

Кад се са Старог града сиђе до реке Ђетиње, знатижељнике привлачи 122 године стара хидроцентрала „Под градом”, те око седам километара дугaчко шеталиште кроз некадашње „ћирине” тунеле поред речне клисуре све до Стапарске бање, а та траса је проглашена „европском зеленом стазом”.

На делу где планинска Ђетиња излази из импресивног кањона и преграђена браном постаје шира и мирна, већ трећу сезону трају вожње кајаком двоседом. Воденом стазом дугачком један километар, од понтона код бране узводно до Сунчаног вира усред дивље природе поред камених литица, весла се у кајаку погодном за рекреативце. Изнајмљивање кајака обавља се у туристичкој инфо-кућици на стази код бране у Турици, с проласком до понтона ограђеним путељком. Ту је, ако устреба, и помоћ за почетнике.

– Ако желите да уживате у лепотама кањона Ђетиње из друге перспективе, кајаци се могу изнајмити по цени од 1.000 динара, а радно време је од 10 до 17 часова сваког дана, у зависности од временских прилика – наводе у Туристичкој организацији Ужица, помињући и породичну вожњу као промотивну понуду, где се добијају два кајака по цени једног.

Политика

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА