ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Кафа може да чека, живот нема репризу: Покренули се млади Нововарошани и снимили спот у ком позивају омладину да дају крв

О томе колико је важно имати довољне залихе крви у болницама није потребно посебно причати. Међутим, оно што је веома важно јесу довољне количине драгоцене течности и у здравственим установама у малим срединама, јер док се болесник транспортује до већих градова може бити прекасно. Омладина Нове Вароши покренула се и ангажовала како би на своје суграђане апеловала да се у што већем броју одазову на добровољну акцију давања крви.

„Апел младих уродио је плодом, па смо задовљни одзивом наших суграђана на акцију добровољног давања крви. То је од велике важности за све, тако да очекујемо да ће и овог последњег четвртка у месецу одвојити мало свог времена и учинити то хумано дело, а на тај начин и неком спасити живот“, рекла је секретар Црвеног крста у Новој Вароши Милена Јојевић.

Оно што је алармирало и додатно утицало на људе да се одазову акцији јесте и промотивни спот који су осмислили млади Нововарашани. Снимање спота имало је за циљ да пробуди свест код омладине да пар минута времена које би потрошили за испијање кафе и пића у кафићима, једном месечно издвоје за хуманост.

„Потрудили смо се да на нашем примеру, пошто смо и сами добровољни даваоци крви, младима пошаљемо поруку да кафа може да чека, а да живот нема репризу. На последњу акцију добровоњног давања крви одазвало се тринаест нових хуманих људи, међу којима и омладина наших година, што нам је посебно драго. Наставићемо да и за сваку наредну акцију на занимљив начин промовишемо хуманост, а и сами ћемо бити пример другима и даље“, истакли су Сузана, Ненад и Жарко актери спота за добровољно давање крви.

 

Рина/Златарпресс.рс / Фото: Златарпресс.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА