OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Кафа може да чека, живот нема репризу: Покренули се млади Нововарошани и снимили спот у ком позивају омладину да дају крв

О томе колико је важно имати довољне залихе крви у болницама није потребно посебно причати. Међутим, оно што је веома важно јесу довољне количине драгоцене течности и у здравственим установама у малим срединама, јер док се болесник транспортује до већих градова може бити прекасно. Омладина Нове Вароши покренула се и ангажовала како би на своје суграђане апеловала да се у што већем броју одазову на добровољну акцију давања крви.

„Апел младих уродио је плодом, па смо задовљни одзивом наших суграђана на акцију добровољног давања крви. То је од велике важности за све, тако да очекујемо да ће и овог последњег четвртка у месецу одвојити мало свог времена и учинити то хумано дело, а на тај начин и неком спасити живот“, рекла је секретар Црвеног крста у Новој Вароши Милена Јојевић.

Оно што је алармирало и додатно утицало на људе да се одазову акцији јесте и промотивни спот који су осмислили млади Нововарашани. Снимање спота имало је за циљ да пробуди свест код омладине да пар минута времена које би потрошили за испијање кафе и пића у кафићима, једном месечно издвоје за хуманост.

„Потрудили смо се да на нашем примеру, пошто смо и сами добровољни даваоци крви, младима пошаљемо поруку да кафа може да чека, а да живот нема репризу. На последњу акцију добровоњног давања крви одазвало се тринаест нових хуманих људи, међу којима и омладина наших година, што нам је посебно драго. Наставићемо да и за сваку наредну акцију на занимљив начин промовишемо хуманост, а и сами ћемо бити пример другима и даље“, истакли су Сузана, Ненад и Жарко актери спота за добровољно давање крви.

 

Рина/Златарпресс.рс / Фото: Златарпресс.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посни ручак за 2 особе: Спремите хрскаве и здраве филете! За цео оброк потребно је само 300 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК „Торник“ на Триглаву

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други круг завршног испита за осмаке 17. 18. и 19. августа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србијо, имаш нову шампионку Европе! Млада Миа се угледа на Новака, кренула је његовим стопама суровом доминацијом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зека лепотан забавио најмлађу публику у Трипкови

ОГЛАСНА ТАБЛА