Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Kada će proraditi lift na plaži ? (VIDEO)

UŽICE-U Užicu je početkom prošle godine u predizbornoj kampanji svečano otvoren lift platforma na gradskoj plaži ,koji je trebao da omogući lakši pristup klisuri reke Đetinje i zelenoj pešačkoj stazi osobama sa invaliditetom,majkama sa dečjim kolicima,rekreativcima.Za većinu njih je to i dalje neostvarena želja,jer lift u toku ovih  petnaest meseci uglavnom nije radio zbog tehničkih problema.

 

Čedomir Cicović iz Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga samo jednom je imao priliku da koristi lift i to na njegovom otvaranju.Od tada ,on i ostale osobe sa invaliditetom čekaju već  više od godinu  dana da ,ono što je napravljeno da bi koristilo prevashodno njima,počne i da radi.

„Posle toliko vremena da lift ne radi,to već prelazi u opravdano razočarenje.Posebno,što se paralelno sa nefunkcionisanjem lifta ističe njegovo postojanje kao jedan benefit u pristupačnosti grada Užica.Što svakako jeste samo je „mali „problem da lift ne radi „,priča Cicović za ZOOMUE.

Lift trenutno nema ni saglasnost za rad,jer je Jugoinspekt naložio izvođaču radova užičkom Poletu,da tehničke karakteristike lifta uskladi sa izmenama zakona.

„Mi smo gradu dostavili predlog sa cenovnikom traženih izmena,koje nisu stvar garancije već novih zahteva.Nismo naišli na razumevanje grada,pa smo pokušali da postojeći sistem prilagodimo novim zahtevima,ali to nije zadovoljilo kriterijume Jugoinspekta“,kaže za ZOOMUE  Miša Nenadić ispred izvođača radova.

Iz Poleta poručuju da i ako uspeju da ispune sve zahteve,lift neće moći samostalno da radi.

„Veliki problem će biti i dalje ako se lift pusti na korišćenje bez rukovaoca lifta,odnosno lift boja“ ,naglašava Nenadić.

Grad ne razmišlja o lift boju već o tuižbi protiv izvođača radova,ukoliko se problem ne reši u najkraćem roku.

„Mi ćemo morati da u posao uvedemo drugog izvođača i iz gradskog budžeta platimo ispravku tehničkih propusta,a dosadašnjeg izvođača užički Polet tužimo „,najavljuje zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić u izjavi za ZOOMUE.

I tako ni posle petnaest meseci  ne zna se kada će lift na gradskoj plaži u Užicu početi da radi,ni koliko će koštati njegovo ponovno stavljanje u funkciju.Do sada u njegovu izgradnju  uloženo je 3,75 miliona iz sredstava oportuniteta i 5,1 milion dinara iz budžeta grada Užica za uređenje platoa i popločavanje mosta.

Izvor: zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Izložba slika Mire Petaković

Oglasna Tabla

Petar Božović pobednik Sretenjske ulična trke u Ušću

Oglasna Tabla

Najveća riznica ljubavnih citata: 50 veličanstvenih izjava srpskih i ruskih velikana o ljubavi, na jednom mestu

Oglasna Tabla

EPS od oktobra akcionarsko društvo, sledi podela i prodaja akcija

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 16. februar

Oglasna Tabla

Krenuli na litiju dugu 500 kilometara za spas srpskih svetinja (VIDEO)

Oglasna Tabla

Mališani Užica skupili skoro 70.000 dinara za NURDOR (VIDEO)

Oglasna Tabla

Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Oglasna Tabla

Nafta pojeftinila 24 odsto, a gorivo za dva dinara

Oglasna Tabla