11.2 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Kada će proraditi lift na plaži ? (VIDEO)

UŽICE-U Užicu je početkom prošle godine u predizbornoj kampanji svečano otvoren lift platforma na gradskoj plaži ,koji je trebao da omogući lakši pristup klisuri reke Đetinje i zelenoj pešačkoj stazi osobama sa invaliditetom,majkama sa dečjim kolicima,rekreativcima.Za većinu njih je to i dalje neostvarena želja,jer lift u toku ovih  petnaest meseci uglavnom nije radio zbog tehničkih problema.

 

Čedomir Cicović iz Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga samo jednom je imao priliku da koristi lift i to na njegovom otvaranju.Od tada ,on i ostale osobe sa invaliditetom čekaju već  više od godinu  dana da ,ono što je napravljeno da bi koristilo prevashodno njima,počne i da radi.

„Posle toliko vremena da lift ne radi,to već prelazi u opravdano razočarenje.Posebno,što se paralelno sa nefunkcionisanjem lifta ističe njegovo postojanje kao jedan benefit u pristupačnosti grada Užica.Što svakako jeste samo je „mali „problem da lift ne radi „,priča Cicović za ZOOMUE.

Lift trenutno nema ni saglasnost za rad,jer je Jugoinspekt naložio izvođaču radova užičkom Poletu,da tehničke karakteristike lifta uskladi sa izmenama zakona.

„Mi smo gradu dostavili predlog sa cenovnikom traženih izmena,koje nisu stvar garancije već novih zahteva.Nismo naišli na razumevanje grada,pa smo pokušali da postojeći sistem prilagodimo novim zahtevima,ali to nije zadovoljilo kriterijume Jugoinspekta“,kaže za ZOOMUE  Miša Nenadić ispred izvođača radova.

Iz Poleta poručuju da i ako uspeju da ispune sve zahteve,lift neće moći samostalno da radi.

„Veliki problem će biti i dalje ako se lift pusti na korišćenje bez rukovaoca lifta,odnosno lift boja“ ,naglašava Nenadić.

Grad ne razmišlja o lift boju već o tuižbi protiv izvođača radova,ukoliko se problem ne reši u najkraćem roku.

„Mi ćemo morati da u posao uvedemo drugog izvođača i iz gradskog budžeta platimo ispravku tehničkih propusta,a dosadašnjeg izvođača užički Polet tužimo „,najavljuje zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić u izjavi za ZOOMUE.

I tako ni posle petnaest meseci  ne zna se kada će lift na gradskoj plaži u Užicu početi da radi,ni koliko će koštati njegovo ponovno stavljanje u funkciju.Do sada u njegovu izgradnju  uloženo je 3,75 miliona iz sredstava oportuniteta i 5,1 milion dinara iz budžeta grada Užica za uređenje platoa i popločavanje mosta.

Izvor: zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vremenska prognoza za 18. novembar (ponedeljak)

Oglasna Tabla

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla