OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Jul na Zlatiboru (VIDEO)

Sa ciljem da se posetioci i turisti kao i lokalno stanovništvo na popularnoj turističkoj destinaciji Zlatibor osećaju bezbedno, turistički poslenici opštine Čajetina preduzimaju sve preporučene mere zdravstvene zaštite. Da se gosti tako i osećaju, pokazatelj je i veliki broja gostiju koji su tokom jula boravili na ovoj planini, kao i broj individualnih rezervacija za avgust.

Kao što smo se pre nekoliko dana uverili u Sirogojnu, turisti su i u ovim specifičnim epidemiološkim okolnostima nastavili da dolaze na Zlatibor okrećući se sve više prirodi i njenim lepotama koje ova planina izdašno nudi. Direktor TO Zlatibor kaže da su u ovakvim okolnostima zadovoljni brojem posetilaca koji je od polovine jula krenuo da raste, a najave za avgust daju mesta za optimizam.

„Mi, lokalci, srećemo turiste na nekim do sada nekim skrivenim mestima; ljudi posećuju proplanke, šume, piknik mesta pored reka… Veliko interesovanje je za prostranstvima, prirodom Zlatibora i u svakom kutku naše opštine mi možemo naići na turiste,“ kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor. „Ovaj vikend iza nas govori u prilog tome da naša destinacija zaista ima kapacitet. U vikendu iza nas popunjenost kapaciteta je bila preko 95%. Veliko je interesovanje, rezervišu se smeštaji u nekoj značajnijoj meri i nadam se da jbolji period za turizam dolazi.“

Stopića pećina je skoro dostigla cifru prošlogodišnjeg broja poseta u istom periodu. Takođe su dobro posećeni Gostilje, Sirogojno, Vodice sa svojim EL pasom, Uvac, kao i pojedini lokaliteti nedaleko od centra Zlatibora , Avantura i Dino park.

„Ponavljam, ova destinacija je pokazala razlog zbog čega se razlikuje od ostalih destinacija, pre svega to je bogatstvo sadržaja koje se turistima nude, atrakcijama, po svežem, zdravom vazduhu, dobroj prirodi i zdravoj hrani“.

Na pitanje da li će se u avgustu održati pojedine planirane kulturne manifestacije, Živanović je rekao da je bezbednost gostiju ovoga puta na prvom mestu.

„Mislim da ovog leta nećempo imati koncerte na otvorenom, sve u cilju sprečavanja širenja virusa i stvaranja novih žarišta. Treba naglasiti da su svi hotelijeri i kompletna turistička privreda Zlatibora preduzeli mere. Svesno su donekle smanjili svoje kapacitete; napravili su potrebna odstojanja u svojim restoranima, ugostiteljskim objektima, baštama, konstantno vrše dezinfekcije objekata… Lokalna uprava takođe radi na dezinfekciji javnih površina, parkova, ustanova koje su od javnog značaja, tako da se sve preduzima u cilju prevencije i zaštite života, odnosno bezbednosti ljudi“, naglasio je Vladimir Živanović.

Ako je jul bio mesec u kojem su na Zlatiboru boravile najviše sportske ekipe, rezervacije za avgust pokazuju da će primarno mesto zauzeti individualni gosti. Prema istim pokazateljima, kaže Živanovića, popunjenost kapaciteta u narednom mesecu mogla bi na dnevnom nivou biti između 25 i 28 000 gostiju.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potvrđeno je 35 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19

Oglasna Tabla

Ko su poslanici iz Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije u parlamentu?

Oglasna Tabla

Večna kuća 833 srpska ratnika: Imena mladića kojih se više niko ne seća, a od srpskih turista retko ko svrati u Bizertu

Oglasna Tabla

U školama obavezne maske, za nepridržavanje slede kazne

Oglasna Tabla

Zapečene palačinke sa orasima

Oglasna Tabla

GradskI štab za vanredne situacije: Upozorenje zbog mogućih obilnih padavina

Oglasna Tabla

Podavili se mladunci beloglavih supova zbog turističkih helikoptera

Oglasna Tabla

Gradonačelnik Užica seli se u poslaničke klupe

Oglasna Tabla

Postrojenje za preradu otpadnih voda biće završeno do kraja avgusta (VIDEO)

Oglasna Tabla