OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Jul na Zlatiboru (VIDEO)

Sa ciljem da se posetioci i turisti kao i lokalno stanovništvo na popularnoj turističkoj destinaciji Zlatibor osećaju bezbedno, turistički poslenici opštine Čajetina preduzimaju sve preporučene mere zdravstvene zaštite. Da se gosti tako i osećaju, pokazatelj je i veliki broja gostiju koji su tokom jula boravili na ovoj planini, kao i broj individualnih rezervacija za avgust.

Kao što smo se pre nekoliko dana uverili u Sirogojnu, turisti su i u ovim specifičnim epidemiološkim okolnostima nastavili da dolaze na Zlatibor okrećući se sve više prirodi i njenim lepotama koje ova planina izdašno nudi. Direktor TO Zlatibor kaže da su u ovakvim okolnostima zadovoljni brojem posetilaca koji je od polovine jula krenuo da raste, a najave za avgust daju mesta za optimizam.

„Mi, lokalci, srećemo turiste na nekim do sada nekim skrivenim mestima; ljudi posećuju proplanke, šume, piknik mesta pored reka… Veliko interesovanje je za prostranstvima, prirodom Zlatibora i u svakom kutku naše opštine mi možemo naići na turiste,“ kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor. „Ovaj vikend iza nas govori u prilog tome da naša destinacija zaista ima kapacitet. U vikendu iza nas popunjenost kapaciteta je bila preko 95%. Veliko je interesovanje, rezervišu se smeštaji u nekoj značajnijoj meri i nadam se da jbolji period za turizam dolazi.“

Stopića pećina je skoro dostigla cifru prošlogodišnjeg broja poseta u istom periodu. Takođe su dobro posećeni Gostilje, Sirogojno, Vodice sa svojim EL pasom, Uvac, kao i pojedini lokaliteti nedaleko od centra Zlatibora , Avantura i Dino park.

„Ponavljam, ova destinacija je pokazala razlog zbog čega se razlikuje od ostalih destinacija, pre svega to je bogatstvo sadržaja koje se turistima nude, atrakcijama, po svežem, zdravom vazduhu, dobroj prirodi i zdravoj hrani“.

Na pitanje da li će se u avgustu održati pojedine planirane kulturne manifestacije, Živanović je rekao da je bezbednost gostiju ovoga puta na prvom mestu.

„Mislim da ovog leta nećempo imati koncerte na otvorenom, sve u cilju sprečavanja širenja virusa i stvaranja novih žarišta. Treba naglasiti da su svi hotelijeri i kompletna turistička privreda Zlatibora preduzeli mere. Svesno su donekle smanjili svoje kapacitete; napravili su potrebna odstojanja u svojim restoranima, ugostiteljskim objektima, baštama, konstantno vrše dezinfekcije objekata… Lokalna uprava takođe radi na dezinfekciji javnih površina, parkova, ustanova koje su od javnog značaja, tako da se sve preduzima u cilju prevencije i zaštite života, odnosno bezbednosti ljudi“, naglasio je Vladimir Živanović.

Ako je jul bio mesec u kojem su na Zlatiboru boravile najviše sportske ekipe, rezervacije za avgust pokazuju da će primarno mesto zauzeti individualni gosti. Prema istim pokazateljima, kaže Živanovića, popunjenost kapaciteta u narednom mesecu mogla bi na dnevnom nivou biti između 25 i 28 000 gostiju.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Prva trka zlatiborskih smučara na Svetskom prvenstvu

Oglasna Tabla

Nema zahteva za onlajn nastavu

Oglasna Tabla

Dobra vest za učenike: Danas isplata rata kredita i stipendija

Oglasna Tabla

Tajna skrivena u pesmi “Ne lomite mi bagrenje”: Svi misle da je o Kosovu, ali njeno značenje je dublje

Oglasna Tabla

Pikantne lovačke šnicle u kremastom sosu: Ručak iz snova koji obara sa nogu

Oglasna Tabla

Napeto na sednici Kriznog štaba: Dr Kon predložio da ništa ne radi 5 dana!

Oglasna Tabla

Užice: Žena poginula u sudaru kamiona i “opela”

Oglasna Tabla

U Srbiji danas do 20 stepeni

Oglasna Tabla

Bravo Srbijo! prikupljen novac za malog Petra iz Kragujevca!

Oglasna Tabla