ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Јубиларна 25. Лимска регата креће у петак из Плава, у недељу рафтери стижу у Пријепоље

Пријепоље – Око стотинак рафтера из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине кренуће у петак из Плава на тродневни спуст дугачак око 130 километара,који ће заврсити за плажи Петровац код Пријепоља.

Ово ће бити 25. по реду Лимска регата, коју организују заједнички туристичке организације градова и општине кроз које рафтери пролазе.

Директор ТО Пријепоље Петар Васиљевић рекао је да их овог викенда очекује јубиларна Лимска регата. „Она традиционално се организује од Плавског језера, то је етапа која обухвата први дан програма, до Берана. Наредног дана, у суботу, следи етапа од Берана до Бјелог Поља и у недељу, што је нама најинтересантније, је свакако последња етапа од манастира Куманице па до плаже Петровац”, казао је Васиљевић.

Он се нада да ће наредног викенда време послужити и да ће водостај Лима био задовољавајући како би се манифестација успешно спровела.

Рафтер Драгољуб Симовић који је постао синоним Лимске регата, рекао је да је водостај Лима мало нижи због малог броја снежних дана.
„Навикли смо да нас Лим носи, да је много бржи и јачи, али шта је ту је мораћемо да се прилагодимо водостају. Регета је јубиларна, нешто што је за нас из планинарско-скијашког клуба Коловрат било откровење 21 века оно што смо ми започели организацијом регате. Ова регата полимских градова је јединствена која се организује на брзим водама и траје три дана и пролази од извора Лима до ушћа”, рекао је Симовић.

Према његовим речима најмање сплаваре људи из градова кроз које пролази регата док их посећују рафтери од Јапана до Америке.

Извор: ГЗС
Фото: Град Пријепоље

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај