OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Jovana Krejović dvostruka pobednica Olimpijade u mentalnom računanju (VIDEO)

Jovana Krejović, učenica OŠ „Milivoje Borović“ Mačkat na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnom računanju, koja je nedavno održana u beogradskom Sava centru, osvojila je prvo mesto u B kategoriji, koju čine deca uzrasta od 7 do 10 godina. Ova jedanaestogodišnja devojčica jedina je iz unutrašnjosti koja je osvojila ovu prestižnu nagradu, nadmećući se u mentalnim veštinama sa preko 1300 takmičara.

Međunarodna olimpijada u mentalnom računanju predstavlja jedinstveni događaj i najveće takmičenje ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi. Okupila je preko 1.300 takmičara uzrasta od pet do 12 godina iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Švajcarske, Rusije, Ukrajine, Slovačke i mnogih drugih zemalja. Jovana Krejović je osvojila prvo mesto na pismenom, ali i usmenom delu tkz. Anzanu koji predstavlja računanje dugog niza brojeva koji se na ekranu smenjuju brzinom od tri broja u sekundi. Kako kaže, veliku zahvalnost duguje svojoj nastavnici Jovani Božović koja joj je pomogla da postigne tako dobre rezultate.

Ova jedanaestogodišnja devojčica školicu Malac genijalac u Užicu pohađa od decembra 2017. godine. Objašnjava nam razloge zbog kojih se odlučila na to.

„Bila sam na promociji u Užicu. Svideo mi se takav metod računanja, nije kao u školi. Mi imamo abakus na kome računamo. Tu imaju kuglice i mi ih pomeramao. Tačno se zna koja kuglica imenuje koji broj. Računamo dugačak niz brojeva, čak do 80.“

Jovana je odličan đak, ali nam otkriva da nakon pohađanja ove škole lakše savladava gradivo, pa je svojim vršnjacima dala preporuku:

„Preporučujem im da dođu u ovu školu, zato što se tu dosta poboljšava memorija, fokus i pažnja. Ranije mi je gradivo išlo dosta teže, a sada, nakon pohađanja nastave, dosta mi lakše ide“.

Prvi i srednji nivo, zahvaljujući svojim sposobnostima ali marljivom vežbanju završila je sa lakoćom. Naredne godine kreće na treći, poslednji nivo – super um, odnosno mentalnu matematiku, ali i u pohod na osvajanje novih medalja.


Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od prethodnog izveštaja do danas potvrđeno 10 novih slučajeva virusa „covid 19“ u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Odluka Kriznog štaba: Vraćamo meru koju smo imali tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Saopštenje OO SNS Čajetina

Oglasna Tabla

Prednosti Zlatibora – visok nivo bezbednosti i do 50 odsto niže cene smeštaja

Oglasna Tabla

Rusija odobrila lek Koronavir za lečenje od Covid-19

Oglasna Tabla

U užičkoj bolnici ubrzano se popunjavaju kapaciteti za sumnjive na korona virus

Oglasna Tabla

Tiodorović: Kraj drugog pika korone posle vikenda

Oglasna Tabla

Zlatar i dalje među najtraženijim destinacijama

Oglasna Tabla

Upis u srednje škole putem interneta

Oglasna Tabla