ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Još jedna kotlarnica na mazut manje u gradu

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo za ekologiju i zaštitu životne sredine obezbedili su sredstva za izgradnju gasnog generatora za potrebe Doma zdravlja, Centra za majku i dete i Turberkuloznog dispanzera u Užicu. Ukupna vrednost projekta je 14 miliona dinara, a 12,6 miliona dinara obezbedila je Vlada Republike Srbije.

Ukupna vrednost projekta izgradnje gasnog generatora je 14 miliona dinara

Prema rečima direktora JP „Užice razvoj“ Nikole Maksimovića potpisan je ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja koja će u saradnji sa Gradom voditi ovaj projekat.

„Grad je obezbedio kompletnu projektnu dokumentaciju i vršiće nadzor nad radovima. Projekat izgradnje gasnog generatora je bitan za grad Užice jer ćemo još jednu kotlarnicu sa mazuta prebaciti na gas čime će se čestice sumpora i čađi smanjiti u samom centru grada. Grad će u narednom periodu pokušati sve kontlarnice na mazut da prebaci na gas, kao što je kotlarnica Međaj, a trenutno se priprema projektna dokumentacija za kotlarnicu u Zdravstvenom centru Užice.“

„Nakon sprovedene javne nabavke očekujemo da će krajem novembra biti završene sve aktivnosti vezane za izbor izvođača radova. Planirani rok za realizaciju celokupnog procesa je 45 dana i nadamo se da će početkom januara svi radovi biti završeni. Bitno nam je da oprema koja se ugradi bude kvalitetna i da u sva tri objekata, koja imaju preko 3000 m2, omogućimo kvalitetno grejanje. Ovo je jako bitan projekat za Grad i nastavićemo sa realizacijom projekata vezanih za energetsku efikasnost javnih objekata na teritoriji grada Užica.“ istakao je Maksimović.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни колач који се не пече: Допашће се свим љубитељима слаткиша

ОГЛАСНА ТАБЛА